Bukspyttkjertel?

Jeg trodde kanskje bukspyttkjertelen hadde noe med adrenalin å gjøre? Hvorfor heter den da egentlig bukspyttkjertelen? Hva er bukspytt?
Kanskje bukspytt er legmansprat for adrenalin, eller var det engang i hine hårde dager. Hvis man klarer å identifisere adrenalin da. Hva vet jeg. Veldig lite om denne saken, rett og slett.
I det store og det hele vet jeg egentlig ikke så mye om kroppens indre liv. Om alle mine indre organer plutselig hadde ramlet ut, si, gjennom navelen, ville jeg hatt store problemer med å få dem inn på rett plass. Jeg ville vel ikke engang klart å identifisere dem. Hjertet hadde jeg klart. Lungene kanskje. Selv om det nettopp har gått opp for meg at de ikke ser ut som en masse små slappe ballonger, men faktisk er en ganske solid masse. Jeg kunne klart levra, hvis den ligner på fiskelevra. Nyrene kanskje, siden de er to, men jeg garanterer ikke at jeg ikke ville forvekslet dem med eggstokkene.
Og så ville det blitt skikkelig problemer når jeg skulle fått alt på rett plass.
Jeg hadde vel prøvd å pusle ting sammen som best jeg kunne, men oppdaget at hei der var det en bit til og så endt med å måtte ha levra med meg i en plastpose ved siden av.
Tenk så sur de som farer rundt i kroppen og skal levere beskjeder og hvite blodlegmer og sånn hadde blitt da.
" POSE!?! Har hun den i en pose!?! EN POSE!?!!! Hvordan i helvette hadde hun tenkt at vi skal komme oss dit da?" Og da hadde de sikkert allerede vært sure fordi jeg hadde pusla sammen ting feil og milten ikke var der den var før, og bukspyttkjertelen var snudd, og alt var dårlig skilta og vanskelig å finne frem. Det var nok ikke skilta i det hele tatt.

Lurer på hvorfor jeg innbiller meg at mine indre arbeidere snakker søring når jeg selv snakker østfinnmarking?

Ingen kommentarer:

Blogger videre! Uten overskrift!

Om kvelden når jeg legger meg, begynner jeg å lage en liste over det jeg skal gjøre på jobb neste dag. Det høres kanskje lurt ut, men er str...