Jeg har sannelig min hatt ikke vært så flink å blogge i det siste. Men det har vært litt travelt. Jeg har både klippet og limt og skrevet og sendt og feiret jebberursdag nr 31 og spist is og i det hele tatt. Nå er det litt roligere, men ikke så mye å skrive om.
I dag er avslapingsdagen. Den er så slap at den ikke engang får dobbelkonsonant.
Jeg har brukt noen timer på å hjelpe noen andre med et annet prosjekt, og ellers har jeg lest bøk. Bok.

Ja det var en ting. Jeg har begynt å forsterke verbene. Litt irriterende. Det er vel familieafasien som slår til, men likevel.
Det føles for tiden mer naturlig å si "ho speis brø istedenfor middag" enda jeg som den velutdannede personen jeg er strengt tatt vet at det er feil.

Men likevel. Det føles rett.

4 kommentarer:

Nick Muddyfoot sa...

Kan noen komme hit å slå av tv-en min så fort som mulig! Nina Karin Monsen er der! Hun må bort fort.

frk. Figenschou sa...

prøv å brøle til naboen din kommer og slår den av.

kajsa sa...

forsterking av verb e en trend i tida. spesielt ser man det på transitive/intransitive verb (hang/hengte, brant/brente). sjøl i dagbladet og aftenpoften har journalistan gådd over til å bøye stært. språkforskeran klør sæ i hodet, for det her stemme ikke overens me teorien.

frk. Figenschou sa...

Forenklingstorien? th-t og kj- sj?

Men endel onga som snakke kreolspråk hjemme fordi foreldran e fra to forskjellie språk, forvanske språket fordi det i utgangspunkte e for simpelt.
Kanskje norsk rett og slett e for lætt.

Blogger videre! Uten overskrift!

Om kvelden når jeg legger meg, begynner jeg å lage en liste over det jeg skal gjøre på jobb neste dag. Det høres kanskje lurt ut, men er str...