Kiwikofte

En ting er nå selve stuntet, det utrolig opplyste og kulurbevisste stuntet, men noe helt annet er alle kommentarene under artikkelen i både Nordlys og iTromsø.

"Jævla samer. kalger på alt. beiteområder skal dere ha, eget sameting skal dere ha, og skatte pengene til oss andre i landet skal dere ha, men og la de som sørger for at dere får trygde pengene deres gå i noen kofter klarer dere ikke. Jeg syns at dere skulle fått deres eget land så slipper vi og fø dere lenger"

"Sama og muslima, omentrent like korka i hodet når det kommer til toleranse ovenfor andre sine meninger om ting i verden.."

Og hva skal man nå si. Jeg vet ikke. Man kunne sagt så mye, men jeg blir mest helt matt.
Jeg klarer likevel ikke la være å lese kommentarene som dukker opp, i hele dag har jeg gått inn på nettsidene og oppdatert og oppdatert og lest og lest, men det får jeg rett og slett slutte med.

3 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Må innrømme at jeg syntes de kiwikoftene viser at de har humor der i gjengen, det er jo ikke alltid de får vist det bak kassa...
Kan ikke sette meg inn i hva den samiske gruppa burde tenke og føle, men er det sånn at det alltid tas negativt opp om en ikke-same kler seg ut som en?

Men, de hatske kommentarene du har klippet ut, de hører inget steds hjemme. Ikke rart det er krig i verden..

frk. Figenschou sa...

det tas vel heller negativt opp at man kler folk opp som samer når de skal ut å drikke seg dritings på byen, "joike" og snakke gebrokkent.
Man bør også være kulturbevisst nok til å tenke over at samene er en minoritet som har vært latterliggjort i landsdelen i all tid, og at man kanskje børe være litt ekstra forsiktig all den tid "full same" fortsatt er en gjenganger på revyscenene i nord.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ok, skjønner. Jeg sier bare at om jeg hadde iført meg en sånn tullekofte hadde det ikke vært meningen å gjøre narr av noen som helst, annet enn meg selv.

Reiseoppdatering

Åkei! Åkei! Da har jeg vært på reise i ca et døgn og har nå kommet meg til Gardermoen.  Nå skal jeg ta et fly til Berlin og et tog til Dresd...