Gråmandag

Det blåser. Da jeg sparket hjem i ellevetiden fordi jeg hadde glemt jobbdatamaskinen hjemme, dro jeg bare ut flappene i kåpa og seilte bortover.

Selv om jeg hadde glemt datamaskinen hjemme var det deilig å ta på seg voksenklær og dra på jobb. Jeg hadde faktisk ligget i gårkveld og tenkt på det hva skal jeg ha på meg på jobb i morgen, hm, den grå ullbuksa og den røde ulljumperen jeg brukes så sjelden, det blir fint! No more sofaklær!
Jeg kunne jo like gjerne kledd meg ut som ei lakselus, jeg treffer aboslutt ingen mennesker i løpet av en dag. 

Og så var det et ras av murpuss og murstein foran døra mi, og mer kom det, og det kom liksom fra en sjakt over døra, som var stengt med en metallplate, der var en glipe på ca en cm på den ene siden, og der har altså mandarinstore mursteinsbiter ramlet ut. Det føltes på ingenmåte trygt å gå der. Men jeg måtte jo gå der.
Dette er fordi vi skal få ventilasjonssystem. Tror jeg. Eller jeg vet, men vet faktisk ikke om jeg er en del av det store vi.
Og uten datamaskin har jeg tatt meg sammen og ryddet litt. Med murstein ramlende om ørene. Men så gikk jeg hjem for datamaskin, men også fordi snekker, for vi lurer på om vi skal gå over fra mange små rom, enkelte uten vindu, til loftsstue, eller som Jendor sier, kjellestua, og som jeg ved minst ett tilfelle sa til snekkeren, fjellstue. Og det fantes en bedre løsning enn fryktet på det med bærende vegger, men bare dårligere løsning enn fryktet på gulv, for det er så skjevt at om man vil bruke avrettningsmasse kommer det bare til å renne inn på soverommene og så må vi bygge om dørene og jeg ville jo i utgangspunktet bare fjerne et par vegger, ikke bygge om soverommene. 

Og så har jeg endelig fått avklart at det blir fysiske møter i stipendkomiteen min, så jeg skal reise til Oslo, og bli der lengre enn strengt tatt nødvendig for fredagsmøtet varer forbi flyavgangen den dagen, lørdag går det ikke fly, og så ble det jo søndag da. Forhåpentligvis blir det lett å få forståelse for at jeg ikke kan gå hjem, og må innkvarteres til det går et fly.

Ingen kommentarer:

plopp plopp plopp og en annen plopp

I dag har jeg brukt alt for mye av dagen på å få kjøpt bobleplast. Det lyktes meg ei.  Først prøvde jeg hos KEM, Kunstnernes eget materialut...