Påsken kom, sannelig

Det er påske. Jeg vet at vi har påskepynt en plass, jeg tror også jeg vet hvor. Den har ikke kommet opp på grunn av vannkopper, ikke at det var en livsomveltende opplevelse, men det var en unnskyldning. Jeg er generelt veldig, veldig dårlig på alt som har med ritualer å gjøre og det forundrer meg egentlig litt. De tar ikke tak i meg. Jeg pynter til jul, men det er tildels fordi jeg blir glad av å se tingene igjen. Julepynt fra begge foreldrehjem, englene tante Hild har brodert, nissen fra Murmansk. Robin Hood møter Bollywood-stilen som jeg undertrykker resten av året. Men jeg er ikke gift, 17. mai betyr ingenting annet en en helt akseptabel feiring av et forsholdsvis velfungerende demokrati, og vi kunne like gjerne hevet pappa innunder hytta da han døde for begravelse er bare rart, påske er en ferie som alle andre, dåp, konfirmasjon og tradisjoner som må gjøres fordi sånn gjør vi det i vår familie...russetid og adventslysestake og bryllupsdager og utdrikkingslag og takk-for-maten-taler! Juletre! Studentdåp!

Jeg kritiserer ikke andre for at de holder på, men jeg skjønner ikke hvorfor. Det resonnerer ingenting på en flekk noen steder i meg. Og jeg kan ikke forklare hvorfor. Og dét er litt rart, jeg er jo normalt intelligent tror jeg, og har forholdsvis normal selvinnsikt. 
Jeg hørte en gang en ganske interessant historie om ei som hadde laget sitt eget rituale da hun skulle skilles, der hun kledde seg naken i en skog og så kledde på seg klær som vennene hennes hadde sydd til henne, og jeg klarer jo å tolke symbolene, men jeg forstår ikke helt hva man skal med dem. 
 
Jaja.  Noen skjønner seg ikke på mote, andre skjønner seg ikke på ritualer og ritualiserte tradisjoner. 


Vi fikk en påskekurv av svigermor før hun dro på hytta, og det var jo helt storveis. Ost og skjenning og spekemat. Og sjokolade og potetgull. I dag skal vi først gå til mormor og ta inn posten og finne objekter som tilhører det lokale biblioteket og som vi ikke klarer å lokalisere i vårt eget hus. Så skal vi sitte på verandaen og spise boller som svigerinnen kom innom med. Og kanskje kaffe. Og så skal jeg og sønnen spille litt Animal Crossing. Jeg prøver å ikke jobbe, men akkurat nå jobber jeg mest med Sverige og de har jo ikke vett til å ta fri i morgen så vi får se hvordan det går.

Ingen kommentarer:

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...