For bare fire år siden kjøpte jeg et drivhus!

Men så måtte det katastrofedreneres. Og så måtte verandaen rives. Og så måtte den bygges. Og så skulle det snekkere opp med stillas på verandaen og rundt hele huset. Og så skulle verandaen oljes. Og så skulle den ikke det likevel. Og så tenkte jeg faen heller, det blir aldri tatt noen avgjørelser her, vi oljer vel rundt da, og så satt jeg opp det israelske drivhuset jeg hadde kjøpt med dårlig samvittighet i 2017 og som har stått i veien i alle garasjen og husets ledige krinker siden da. 
Selvfølgelig var det ikke verdens beste bruksanvisning. På ingen måte. Her skal jeg ikke gå i detaljer for jeg blir så sur. Men jeg fikk det opp! Og på plass! En helt annen plass enn opprinnelig tenkt! Og satt inn tomater og paprika og chili og krydderurter og ja, visst er det sent å sette ting i drivhus i nesten juli, men se da:
 
 
Mye bannskap i denne fasen. 
 
 
Men så ble det bare glede! Det vil si litt blandet glede for døra satt fast så ikke ti ville hester som ikke hadde blitt ledet til vann siden forrige mandag skulle klare å få den opp. Det tok lang tid å fikse. Men SÅ ble det bare glede!
 
  
 
Vi tåler en vinkel til!

Og nå må jeg skaffe en hylle og så skal jeg så litt mer krydderurter så vi har utover, for eksempel grønnkålen min har dødd men det spørs om den rekker å komme seg om jeg sår ny, og så må jeg potte om alle små fine sommerblomster som jeg har kjøpt for øyets skyld.


Et annet prosjekt, som startet før jeg tok ferie (Åh! Jeg har tatt ferie! Det glemte jeg å si! Det vil si jeg jobber bittelitt men i all hovedsak har jeg ferie!) var det å få flytta blomsterbedet. Det lå i skyggen og var så fullt av ugress at jeg ble maktesløs. Det var mer plen i blomsterbeddet en i plena, for der var det bare grus etter dreneringen og påfyll med "mold" som var mest steinmasse fra dreneringsfirmaet sin egen "mold"-produksjon. Så da bygde jeg et nyt bed i hellingen over verandaen og flyttet tue for tue med blomster over, plukket tue for tue ren for ugress og satt ned. Jeg ble skikkelig glad av å holde på med det! Og så vokser det jo nytt ugress, og det må lukes alltid, men jeg har jo ferie og noe må jeg jo ha å holde på med, og jeg er heller ikke helt sikker på om jeg har fått med alt eller engang riktige planter, men det ble MYE bedre enn det var.


Bed før. Det vil si etter, her har jeg flytter over alle plantene, men det er ærlig talt ikke så stor forskjell i utseendet.

Nytt bed! Og så har jeg kjøpt en PEON og det har jeg ønsket meg i all tid, og hun i butikken sa den må stå lunt og lyst, og den plassen finnes ikke, så om man ser nøye etter har jeg liksom gravd ei della (ei..hva heter della på bokmål?) og kledd den med stein og satt peonen og litt timian nedi der og så håper jeg det beste.


Og nå skal jeg gå på butikken og kjøpe rustfri krok og så skal jeg sette en krok i veggen, og så kan jeg sitte ute og veve. Himmel og hav så bra man kan ordne seg.


Ingen kommentarer:

Fremmelig drift

Jeg driver altså med en form for glassmalerier eller bevegelige bilder for tiden. Jeg legger skjellakk og akryl, noen ganger også potetmel, ...