feri feri ikke feri i feriferien?

Det litt dumme med å ha tatt ferie er at plutselig blir det så ENORMT slitsom å svare på jobbrelaterte mail. Jeg blir helt utmattet av å åpne mailprogrammet. Jeg driver og dealer med latvierne, de har sendt meg en kontrakt der jeg overfører alle økonomiske rettigheter til mine egne verk til dem, og jeg bare HM nei. Og når jeg påpeker dette er de litt sånn Men denne klausulen gjelder jo ikke deg. Og da blir jeg litt sånn Men hvorfor skal jeg skriver under på det da. OG på at alle tidligere inngåtte avtaler er ugyldige når jeg skriver under her.
Jeg tror ikke de prøver å lure meg, for det hadde vært så uendelige mange lettere måter å gjøre det på, men jeg vil ha en utlånskontrakt, ikke en salgskontrakt, når det nå er utlån jeg skal bedrive, så nå må de skaffe det. Og jeg må svare på mail og dermed føle at alle feriedager, avsegstyrte og kommende, bli annulerte av denne mailutvekslingen. 2020? Nei hadde ikke en eneste feriedag. Svarte på en mail den 13 juli.
Og så må jeg jo pakke verkene, og printe ut bilder og monteringsanvisninger, så nå er jeg på jobb da, men når jeg kommer hjem skal det grilles og  jeg har gått en lang tur med en kompis som er hjemme på sommerferie.
Og i går var vi og fisket i Førstevann, som Jendor kaller Kirkeneshavet, og Jendor fikk to abbor og var så strålende fornøyd, til tross for at fisken ikke kan spises. Jeg får litt dårlig samvittighet for jeg synes ikke man skal drive og ta livet av ting sånn unødig, men det blir nå åte til krabbeteinene da i det minste. Og en ekstatisk femåring.
Og da vi kom hjem skar vi ut fiskehjertet og så hvordan det lå og banket på fjøla, i en time, minst.
Så jeg tror det er ferie likevel.

Ingen kommentarer:

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...