Jeg ferierer

Jeg både har ferie OG det er fint vær. Vi har byttet til sommerdyner! Det skjer ikke hvert år!
En av feriedagene var jeg og mamma på kirkegårdene og stelte, det er kanskje ikke så ferieaktig men a) vi var på hagesentret og det er noe av det sommerligste som finnes, og b) da det begynte å regne stoppet vi og spiste lunsj på en plass vi ikke har vært før. Det er ganske ferielig. Jeg blir dessuten ugjennomsnittlig glad av hagesentre så det dro opp det kirkegården dro ned.
På kirkegården lette vi en stund etter onkel Basses grav, mamme gikk der borte, jeg gikk her borte, og det tok nesten skremmende lang tid før jeg innså at jeg ikke kom til å finne en gravstein der det sto Onkel Basse. Jeg måtte rope til mamma hva han egentlig het, ODD, ropte hun, litt irritert over hva mon jeg hadde brukt all tiden fram til da på, men jeg husket faktisk ikke hva han het til etternavn heller, og syntes ikke jeg kunne forstyrre kirkegårdsfreden noe mer nå. Heldigvis lå han på mammas del.
Det er akkurat som når man ikke skjønner hvorfro det ikke går å sende Onkel Øivind en malding på facebook, helt til man kommer på at han ikke har oppført seg som Onkel til hele verden.

I går var vi i utlandet, som er Finland, med Jendor, som hadde spart penger til å kjøpe seg wobbler, og som fikk ny fiskestang i foræring av sine foreldre, og så kjøpte vi kjøtt og øl til tross for kronekursen, så det var jo også ganske ferieaktig. I Nædamø hadde det vandret inn en rein, turistene var over seg, og enkelte rein blir veldig sosiale om de flaskes opp, og det var nok en sånn rein. Jeg ble litt overrasket over at ikke flere visste dette og istedet bare gikk rundt og var over seg og tok bilder. Men det var jo veldig irriterende turistete og ferieaktig det også da.
På hjemveien stoppet vi både her og der og prøvde stang og wobbler, og stoppe på rasteplass=ferieaktig.
Jendor fikk to abbor og da han la seg sa han at det hadde vært den fineste dagen han hadde opplevd.

Nå vurderer jeg å gå ut og grave litt i hagen, men det er strengt tatt for varmt. Kanskje jeg gjør det likevel, får se.
Jeg har vært nede i byen og kjøpt shorts og bikini, til tross for den minimale bruken av sånne plagg hertillandsdels, og det er faktisk klesbutikker jeg aldri har vært i før nede i sentrum. Ikke at de hadde så voldsomt fine ting, men klesbutikker man ikke har vært i før er ihvertfall ferie.



Ingen kommentarer:

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...