mediaskeptisk/medierasist

Jeg leser Finnmarken på nett. Jeg leser den også på papir såklart, hos mamma eller pappa, jeg er ikke materialrasist, men oftest blir det til at jeg leser på nett fordi jeg ikke abonnerer.
Før handla stoffet eller nyhetene ("nyhetene") om øst-finnmark. Om man ikke er herfra er det kanskje en underlig spesifisering men avstanden Kirkenes-Hammerfest er som avstanden Oslo-Trondhjem og det er lite Drammensstoff i Adressa. Nå har kanskje finnmarkinger mer av en felles identitet enn si Drammenserne og Rørosfolket, men likevel. Jeg synes ikke det er så interresant å lese om snøbrøyteproblematikk i Alta. Egentlig ikke i Lakselv heller, men det er nå engang på vår side da så jeg klarer å oppstable litt engasjement.
Og nå er jo endringa at Finnmarken på nett, eller iFinnmark som det så kjekt og moderne heter, omhandler hele fylket. Og det står aldri under forsidesaken hvilket område det handler om.
Brann i boligfelt!
Sovnet på gangstien!
Knuste vindu på privatbolig!
Og da gidder jeg faktisk ikke klikke. Det koster meg aaaaltfor mange kalorier å klikke på saken for å finne ut om gangstien var i Maze eller på Hesseng. Hesseng ville jo vært interessant, men, njah, det er sikkert ikke det. Og er det det får jeg sikkert høre det uansett.
Idéen om en felles fylkesidentitet er god, men den skal være bra sterk før en i Jergul gidder å lese om ventilasjonsproblemer i Snefjord. Eller han i Jergul skal kjede seg ganske mye.

Underlig nok synes jeg Oddasat er mye mer interessant. Oddasat tar for seg Sápmi, som også er et ganske stort område, men fenger av en eller annen grunn mye mer. Det er bare mye mer interessant det som skjer i Sevetti enn det som skjer i Hammerfest. Nå er jo Sevetti bare en time fra Kirkenes, men i et annet land. Og likevel. Minoritetsnyheter! Så relevant!
Skjønt en sydis i Tärnaby står meg vel egentlig ikke nærmere enn en kven i Hammerfest.
Bortsett fra at jeg synes det er mer interessant å lese om gruvexploateringen, som er en nyhet med større samfunnsrelevans, enn en fyllik på en gangsti jeg ikke vet hvor er.

Så, Finnmarken, enten må jeg få lokalnyhetene tilbake eller så må dere skrive bedre saker. Tror jeg konklusjonen er.
(Og Oddasat, dere må skjerpe dere med tekstingen altså.)

Ingen kommentarer:

Siden sist (som er ca 16 timer siden)

Vi har fått ny kran på badet. Den forrige brakk for noen måneder siden, men det har vært mulig å bruke den ved hjelp av en vaskeklut. (Jeg o...