Automatisjonssystematiker

Jeg er tilbake på jobb! Hurra!

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er i storslag, men jeg har da sett litt på noen tegninger og vært på biblioteket og etterlyst et kart som skulle vært bak i en bok jeg har lånt.

Og så prøver jeg å lage vanntette systemer for økonomien. Man må ha vanntette systemer for økonomien. Til min store skrekk skal jeg forskuddsskatte og det lager jo rot i alt.
Skrekken er ikke selve det å betale skatten. På forskudd. Men hva skjer om jeg tjener mer enn jeg har dekning for på forskuddsskatten? (Sjansen for det er liten. Jeg skal betale inn mer i forskuddsskatt en hva jeg tjente i det store og det hele, før skatt, i år.) Men hvis! Da blir det jo krøll! Kanskje tilogmed uten at jeg vet det!
Altså må jeg lage et brukervennlig system som gjør at jeg hele tiden har kontroll på hva som kommer inn. Det systemet heter ikke bankkonto, for jeg skal også trekkes 30% i skatt i det jeg tjener i år, (kommer aldri helt til å forstå meg på skattevesnet) så det systemet heter .xls. .Xls er min venn. Min litt uvennlige og tverre venn, men min venn.
Nå arbeider jeg med å få min venn til å ta høyde for alle eventualiteter. Og for å få brukeren til å godta at en del utregninger er lagt inn automatisk, og man trenger ikke å dobbeltsjekke dem hver gang man bruker regnearket. Brukeren stoler ikke helt på det og vil egentlig opprette nytt regneark og gjøre alle utregninger på nytt hver gang det kommer inn eller ut penger, men det har vi ikke tid til.

Permer, regneark og hullemaskin! Da blir det bra!

Oæ.

Ingen kommentarer:

Fremmelig drift

Jeg driver altså med en form for glassmalerier eller bevegelige bilder for tiden. Jeg legger skjellakk og akryl, noen ganger også potetmel, ...