Tyskarane kjem!

Jeg styrer med forsikringer. Det skal man, om man har overskudd.
Forsikringspriser er litt sånn "tenk på et tall". Da vi først skulle ordne forsikring endte vi opp med banken som har pengene våre, for de var flinkest til å tenke på et tall. Først tenkte de på ett tall, men det var for høyt, og noen andre tenkte på et lavere tall, og da tenkte de også på et lavere tall. Egentlig urovekkende lite sammenheng mellom pris og produkt. Men så ble det årsskifte og da tenkte de plutselig på et helt annet og høyere tall. Nå skal jeg kanskje be dem om å tenke på det første tallet igjen, for nå har jeg hentet inn diverse forsikringstilbud og forskjellen er på 7000 på tallet de forskjellige forsikringsselkapene tenker på.

Men det artigste var Codan forsikring, som sa at de kunne ikke tenke på et tall, eller, det kunne de om jeg insisterte, men det kom ikke til å bli et tall jeg likte, for de hadde dyre husforsikringer i Kirkenes "grunnet historisk skadebilde nordpå."
Historisk skadebilde nordpå. Mener de krigen? Andre verdenskrig?
Vil de ikke forsikre huset mitt i tilfelle tyskerene kommer tilbake?

Nå kjente jeg at jeg ble både veldig lattermild og også litt målløs.

1 kommentar:

Hanne sa...

Nå lo jeg høyt på kontoret :))

Ja, tenk om tyskerten (det sa min far) kommer tilbake?? Da sitter jo Codan der med skjegget fullt av postkassa stakkars. Klart man må ta høyde for sånt når man beregner pris!

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...