men hallå, blogga lite då!

sto det på facebooken min her om dagen.

Som alltid når jeg kommer hjem blir det plutselig liksom litt bloggpause. Alt er så vanlig og ueksotisk og deilig, og jeg vet ikke helt hva jeg skal skrive om. Fjorden?

Men ok, jeg skjønner at jeg må ta meg sammen. Så, siden sist har jeg:

-dratt en tur til Sevetti. Der har de post, nemlig. Jeg elsker å dra FORBI Nætamø, det er jo helt uvanlig. Og jeg elsker å se de der stedene langs veien som man kjenner igjen fordi man har reist her tusen ganger, på vei til ett eller annet. Fikk fryktelig lyst å dra til Inari, men det var et lite duodjiutsalg på skolen i Sevettijärvi også, det hjalp litt. Skjønt de tok ikke kort og han som satt vakt (for det var egentlig en utstilling) visste ikke så mye.
Vi var innom Sevetti Baarin, der satt de som vanlig og drakk øl, det gjør de alltid, sånn går det når et sted består av en skole og en bar, hva skal man gjøre når man er ferdig med skolegangen liksom? Jobbe på posten? Den ligger jo på baren. Det slo meg at den eneste gangen jeg har opplevd Sevetti Baarin steng var den ENE gangen jeg skulle gå og ta en øl der. Da var jeg dessuten forfulgt av et oversosialt reinsyr og kunne godt tenkt meg å være innendørs litt. Men nei.
Og så kjøpte vi tau og ribbe i Nætamø, og jeg elsker elsker måten de gamle snakker norsk til meg der. De yngre snakker engelsk. Akkurat som på vår side.

-vært på hytta. Dyrelivet i Reinøysund hadde oppvisning. Vi så ea med førti unger, tjelden, ei dau mås, ei russekrabbe som vi hadde fisket, ei mus som hadde fanget seg selv i vaskebøtta, fire springere eller kanskje muligens helt vanlige niser som øvde seg til Barents Spektakel, fire eller seks laks som gjorde det samme, et gjeng knott som var kommet over fra Vardø for de var helt upåvirket av sterk vind, og to harpusunger som lå og gjømte seg i gresset og var så søte at det var nesten dødelig. Vi måtte bort å se på dem hele tiden enda det skal man jo ikke så det gjorde vi ikke. Om natta kom haren og så til dem. (Men får jeg bare si at om din overlevelsesstrategi er å ligge HELT i ro, så er stien mellom hytta og støa en dårlig plass å gjøre det på. Og unnskyld til den hareungen vi muligens trødde på, men jeg føler at skyldspørsmålet må være delt her. Og forsåvidt også unnskyld om vi muligens dro båten over en harepusunge, men...delt skyld her og.)

-Prøvd å lage litt kunst men det har ikke gått som planlagt så der må jeg legge inn jernet. Hjernet. Hjernen.

Ingen kommentarer:

Fremmelig drift

Jeg driver altså med en form for glassmalerier eller bevegelige bilder for tiden. Jeg legger skjellakk og akryl, noen ganger også potetmel, ...