Det der å mobbe NAV

I de siste årene har NAV vært selveste syndebukken. Lov å mobbe, lett å klage på. Har ikke så mye kredit i kassa. Jeg har ikke hatt så mye med dem å gjøre, bortsett fra for en fem års tid siden, da jeg var arbeidsledig i en periode og der NAV var helt toppers og stolte på at jeg visste hva jeg gjorde og jeg kom inn på den skolen jeg ville etter arbeidsledigheten- som jeg hadde brukt til å produsere arbeidsprøver for å lage bra skolesøknader.
Nå har jeg bittelitt med dem å gjøre igjen, og nå er det annerledes. Jeg drar ikke å møter hun som er min kontakt på NAVkontoret, jeg forholder meg til dem på internett og telefon.

Foreløpig har det forløpt ca sånn her:
(telefon)
-Ja hei, jeg snakket med noen i forrige uke som sa at jeg skulle fylle ut et visst skjema ettersom jeg er selvstendig næringsdrivende, men jeg finner det ikke?
-Nei, men regnskapsføreren din vet hva slags skjema det er.
-øh, å, ok.
(regnskapsføreren: nei jeg aner ikke hva slags skjema et visst skjema er, og søkfunksjonen til nav sender meg bare til en død lenke. Jeg skal spørre regnskapsføreren min.)
(regnskapsføreren til regnskapsføreren: nei jeg aner ikke hva slags skjema et visst skjema er, og søkfunksjonen til nav sender meg bare til en død lenke)

(chat)
-Ja, hei, jeg skulle hatt tak i et visst skjema, jeg er selvstendig næringsdrivende, sist gang jeg snakka med noen her sa de at regnskapsføreren min kjente til det, men regnskapsføreren min hadde aldri hørt om det. Dessuten kunne jeg tenkt meg å se på det selv også.
-ok, her er linken:
-men dette fører bare til en død lenke. "Oooops, denne siden eksisterer ikke" står det.
-send linken til arbeidsgiveren din.
-jeg er selvstendig næringsdrivende og har prøvd å henvise REGNSKAPSFØREREN min til denne siden men den er jo like død for henne
-da må du jo vente til siden er oppe og går igjen.
-øeeeh...

Jeg sendte feilmelding på siden, siden vedkommende på chatten åpenbart ikke hadde tenkt å gjøre det
(for da hadde vel svaret vært: jeg sender en feilmelding på den, da skal den straks være oppe og gå igjen) men nå er det en uke siden og siden er like død. Jeg kommer ingen vei.
Jeg liker ikke nye NAV.

Men jeg kontakter dem likevel. Etter å ha forklart problemet får jeg nummeret til et visst skjema, og beskjed om å søke det opp på NAV. Jeg elsker NAV, og søker opp skjemaet og både finner det og åpner det. Det viser seg å være et skjema arbeidsgiver skal fylle ut. Jeg må GRÅTE og NAV har skylden.

Jeg kontakter dem igjen, hele historien fra starten for n'te gang, jeg får beskjed at om jeg er selvstendig næringsdrivende skal jeg ikke fylle i et visst skjema.
Etter bare halvannen uke. Der jeg poengterer at jeg er selvstendig næringsdrivende.

Fordi jeg tilslutt fikk snakke med noen som faktisk a) leste det jeg skrev og b) kunne jobben sin.
Og da ble jeg jo glad. Igjen.
Men litt frustrert.

Ingen kommentarer:

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...