Man overrasker seg selv ved å skrive et helt innlegg om kjelleropprydding. Det følger her:

I dag har vi rydda i kjelleren. Å hurra og lykkelige hjerte.
Jeg vet ikke hva det sier om meg som person at det gjør meg så inderlig tilfreds.
Først hadde jeg styra endel (i telefonkø, blant annet) med å få tak i kjellerhyller, som viste seg å være akkurat så små som vi oppgitt, men på en måte mye mindre såklart. Jeg vil ikke påstå at de kjellerhyllene egentlig tar unna så mye, kanskje ca en tekopp på hvert hylleplan og vi oppbevarer ikke tekopper i kjelleren. Men de har nå likevel tilført endel stableplass liksom bak seg og mellom seg og mellom seg og veggen, der man kan stable sammenbrettete flyttekartonger, som ellers har gitt kjelleboden den der berlin-etter-krigen-looken som den har hatt et stykke tid.
Man kan jo ikke kaste papp. Papp er som utenlandsk valuta. Om man kaster en pappeske, får man garantert bruk for den. Og flytteeskene kan jo hvertfall ikke kastes. For vi kommer jo til å flytte. All empiri tilsier at det blir flytting i fremtiden, sånn som det var femten flyttinger i tiåret 2000 til 2010. Og litt utetter i påfølgende år. Er det noe som er sikkert så er det at det blir flytting. Hverken kropp eller hode kan tro på noe annet. Flytting er en naturlov. Flytteesker må ikke kastes. Dermed brukes kjelleren til å oppbevare en potensiell/kommende flytt.
Istedetfor julepynt og arbeidsklær og sveisemasker og telt og vintersko.
Men nå, etter oppryddingen, som var forbausende effektiv til tross for manglende breaking news på hyllefronten, øynes det plass for julepynt. For vintersko. For esken med wii og wii-spill som bare opptar plass all den tid jeg jo ingen tv-har.
Og hva betyr det? Jo , det betyr at det blir ledig plass i boden oppe i leiligheta. Og hva betyr det? Bortsett fra at kommagene mine kan stables på én plass, istedetfor utover gulvet (berlin-etter-krigen utført i Stoorstålka- og Kerokommager.) Jo det betyr at symaskinen og eskene med stoff og boksene med små dingser kan flyttes ut av arbeidsrommet og over i boden!
Og HVA BETYR DET?
Eh...
Det betyr vel egentlig bare at det blir tomt i hyllene på arbeidsrommet og at jeg må klatre opp den lille stolstigen min og løfte ned en tyve kilos symaskin fra en hylle over hodehøyde, hver gang jeg skal sy.
Nå ble jeg såklart litt usikker på hvor stor forbedringen egentlig er. Og om jeg har blitt litt lurt av noen til å dele mer på arbeidsrommet enn jeg hadde tenkt.

Og likevel er jeg lykkelig i hjertet.

Iallefall var jeg det helt til vi kom opp fra kjelleren og fikk øye på det gamle arbeidsbordet, som jo står delvis nedmontert inne på arbeidsrommet. Ettersom vi har fått nytt spisestuebord. Og allerede har ett spisestuebord inne på arbeidsrommet. Og derfor hadde tenkt at det nedmonterte skulle ned i kjelleren. Helt innerst bakerst.
Det blir litt vanskelig nå. Ettersom oppryddingen, den forbausende effektive, var såpass effektiv på grunn av mye spilling av Tetris i barndommen. Og ikke akkurat var tilpasset tanken om at det aller største skulle innerst bakerst, helt sist.

Mhm.
Mhm.

Ikke like lykkelig i hjertet.
Men litt. Likevel.

Ingen kommentarer:

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...