frk. figenschous ultimate guide til shopping: på nett, i Sthlm og i Kirkenes.

Her mener jeg ultimat som i syvendeogsiste. For det kommer neppe fler. Dette er de tre beste. Men "terminale" høres ikke helt rett ut.
Jeg har nemlig selvsagt fått med meg at mange bloggere får ting til foræring og så anbefaler de dem på bloggene sine. Jeg har selvsagt også fått med meg at jeg ikke er i den ligaen.  Det er vanskelig å ikke få dét med seg. Eh, så det følger ingen utlodninger eller rabattkoder med her da. Desverre. Da måtte jeg isåfall betalt av min egen lomme og jeg er ikke i den ligaen heller. Det er veldig mange ligaer jeg ikke er i. Jeg føler likevel at jeg har noe å komme med. Ettersom jeg jo er i en helt egen liga.

1: på nett:
Stoorstålka.com
Stoorstålka er en slags samenes H&M. Bare uten den råtne arbeidsmiljøpolitikken og uten den forskrekkelige miljøikkepolitikken. Liksom H&M i et parallelt, godt univers. Men for samer. Trenger du noe samestæsj, som du også kunne tenke deg å bruke til hverdags, er dette stedet.
Og om du vever band har de veldig bra garn. Og det som må være grindvevuniversets fineste vever. Åhh. Vet dere at de har vever i gull? Og så har de kommager som sitter bedre på foten enn Kero sine. Og veldig fine belter. Og mange andre saker.
Jeg er ikke sponset, men jeg kjenner både Stoor og Stålka ganske godt, så jeg har opptil flere ganger fått saker og ting i foræring, for eksempel til jul. Så jeg er ikke helt upartisk. Så var dét sagt.
Men stor fan altså. Så stor fan at jeg også har kjøpt mange andre ting der helt frivillig. Og jeg har hørt fra så mange andre at servicen er helt super, at jeg tror ikke bare de er hyggelige når jeg handler.
Eller, joda jeg er helt upartisk, klikk og kjøp!
(De har også en helt fysisk butikk som ligger i Jokkmokk. Der er det god stemning.)

2: i Stockholm:
Wirströms
Dette er en byggvarehandel rett ved t-banestoppet Medborgarplassen, og de har ikke absolutt alt og de er ikke nødvendigvis billigst på alt, men i sum er de best. Superbest. De har nesten alt man trenger, de er åpen hver dag (hver ENESTE DAG!) og servicen er helt...altså...den er på topp i verdenssammenheng. De kan alt. Uansett hva du lurer på sånn selvfikseraktig, kan de svare. Og så har de et knallhardt kølappsystem som betyr at den som prøver å snike seg foran med "bare et lite spørsmål" eller forsøke å kapre DIN ansatte når hun står og forklarer deg hvordan en ekspansjonbolt fungerer, med "bare et lite spørsmål", så spiller det ingen rolle hvor sosialt uintelligent du er eller hvor dyr ytterfrakk du har, du må vente. Det setter en kort same med konstant brilledugg pris på.

3: i Kirkenes
Den første butikken  i Nædamø når du kommer fra norsk side.
Kirkenes' beste butikk ligger altså strengt tatt en time utenfor Kirkenes. Og også strengt tatt i Finland.
Men uten konkurranse forøvrig.
Dette er også en byggvarebutikk, her har de mer sånn utendørsgreier, hytter og båter og treverk og sånn, men også en badstuseksjon og veldig mye bra tape og spennreimer og små artige ting.
Og fargerikt fiskeutstyr. Og masse bøtter. Og en hund som løper rundt og lukter litt for mye hund.
Servicen er vel mer underlig enn bra, men sjarmen her er mest å gå og se sjøl. En plass der hunden ikke er.




Ingen kommentarer:

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...