Sekretæroppgaver

Jeg sitter og renskriver et par brev for pappa, som han må sende til kommunen. Han er uenig i hyttetaksten sin. Eller, kommunens hyttetakst, får man vel heller si.
De kommer nok til å få mange klagebrev. Kommunen har taksert og forlangt eiendomsskatt for vedstabler med presenning over, overbygde søppeldunker og hytter ungene satt opp i skogen av gamle paller på syttitallet.
Jeg vet ikke helt om det er en taktikk, å få folk til å gjøre all dokumentasjon- og takseringsjobben selv, eller om det er en tabbe, ettersom det vel ikke er et menneske i kommunen som ikke skriver klagebrev i disse dager. Og de dermed får litt å ta tak i der på kommunehuset.
Og så vet jeg ikke helt om det muligens er en tabbe at jeg sitter her og renskriver pappas brev. Han skriver som ei kråkebolle med leddgikt. Jeg har tidvis store problemer med å skjønne hva som står, og jeg er da enda vant. (Men stave, det kan han.)
Og jeg tror faktisk ikke kommunen, med all den stormen som har vært rundt denne saken, hadde tort å avvise en klage på denne måten:
"Viser til ditt brev av tredje april der du klager på eiendomsskatten. Da ingen her på kommunen evner å lese det du skriver må vi desverre avvise klagen."
Niks nei.
Så egentlig burde han bare skrive "krot krot krot krot kommunens takst 360.000????? krot krot krot, krot, krot kjøpt for 12.000 i 2013.
krot krot krot,
vennlig hilsen."

Det tror jeg hadde vært mye mer effektivt.
Men nå gjør vi det nå på denne måten da.

5 kommentarer:

Nick Muddyfoot sa...

Velbekomme. Det er lurt om pappa skaffer fotodokumentasjon av objektene. Takstfolkene har ikke giddet å dra til de stedene som ligger ved vei for å dokumentere hva de har sett på flyfoto, de drar neppe til kobbholmfjorden for å motbevise sin egen fortreffelighet.

frk. Figenschou sa...

Og det er smart, siden fristen for klage er satt til FØR veien til grensejakobselv åpner...

Tenkerbell sa...

Hahahahaha, æ daue av latter! Dæm hadde for øvrig estimert utedoen tel han pappa tel 140 000. Den har rett nok en del årgangsblar å et vindu, men 140 000 for en driter e vel i overkant selv i strandsonen.

frk. Figenschou sa...

har den loft?

Tenkerbell sa...

Nei, men som eiendomsmegler ville æ sagt at den har høy himling.

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...