Rigide meg.

Jeg er ikke så veldig fleksibel.
Det kan innimellom kræsje med Sápmi Style, som handler om å ta ting litt på sparket, mens jeg er opptatt av at man holder det som en selvfølge at man respekterer andres tid og liv. Det kræsjer også generelt med en slags kunstner-sløvhet, som handler om å ha lite struktur på ting.
I dag foreksempel skal jeg møte et par kuratorer. Det har vært litt frem og tilbake med når vi skal møtes, og vi endte på tolv, men i går fikk jeg en melding om vi kunne møtes mellom tolv og fire-fem en gang?
Og det er jo ikke umulig. Men det er veldig upraktisk, for da må jeg gå rundt og vente og kan ikke planlegge å gjøre noe annet i dag. (I dag er det for første gang på en måned finvær, det hjelper på irritasjonen.) Og da er det sånn som det så ofte blir, og som er mitt hovedproblem med Sápmi Style, at andres fleksibilitet blir min begrensning. Så jeg sa, nei, jeg kan ikke holde det åpent, men vi kan si to. Og de sa ok, og så prøver vi å få det til til tolv.
Tolv fikk jeg en telefon, da var de i Finland, skulle innom et par museer og også Bugøynes hvis det gikk, og så måtte det spises, og om man da regner bare kjøretiden til Bugøynes så blir jo klokken tre. Da har ingen spist og ikke vært på museer enda.
Lurer på om dette er vanlig blant økonomer? Jeg tror ikke økonomer er så fleksible med arbeidstiden sin på en søndag.

Og familien drar på hytta og jeg sitter her og er fleksibel. jeg sender en mail til de som organiserer en greie i nordsverige som jeg skal være med på på mandag, og spør, litt generalt, skal jeg ha med noe? Sovepose? Og svaret er ja, ta med sovepose, det er enkelt boende. Eh, ja, og om jeg ikke hadde spurt, skulle jeg sovet stående på trappa da?
Tro om det er vanlig blant økonomer, at de må hale ut essensielle detaljer av organisatøren før de skal på konferanser.
Så da sendte jeg noen oppfølgingsspørsmål, som jeg ikke har fått svar på.
Litt av problemet med akkurat denne jobben, kansje ikke akkurat når det gjelder soveposen da, har vært at de som organiserer er fra sør mens det foregår i nord. Så de har vel kanskje trodd at ting har vært mer fleksible enn de har vært. Det  var for eksempel en forventning om at jeg skulle være på Kiruna flyplass klokken da og da ankomstdagen, og at jeg skulle reise klokken da avreisedagen.
Jaha, da går det ingen fly. Skal jeg kommer dagen før, reise dagen etterpå? Er det virkelig umulig å hente meg på flyplassen på noe annet tidspunkt? "Det letteste er om du kommer med et fly klokken da og da, og tar et fly som går etter klokken da og da."
Trylletryll med tryllestaven, nå har jeg lagt om de nordskandinaviske flyrutene!
Grmf.


Ingen kommentarer:

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...