Saks og grus og ball.

Jeg har klipt håret.

Jeg har langt, krøllete hår. Frisører synes håret mitt er fantastisk, men det er ikke det. Det ser bra ut tre minutter av gangen, akkurate når jeg har tatt ut hårstrikken. Så blir det tungt og rart og egenrådig.

I dag altså. Gikk jeg til frisøren igjen. Fast bestemt på at nå, nå MÅ det en forandring til her. Det må bort. Det er bare fint i teorien, men det fungerer ikke. Og hva er den greia med at absolutt alle har langt hår? Jeg må bryte langhårstyrraniet! Og dessuten har jeg hatt langt hår kjempelenge, nå er det virkelig på tide. Kort hår til folket!
Jeg var ikke helt forberedt på at frisøren skulle nekte å klippe det. Blånekte, faktisk.
"Men er det ikke jeg som har rett?" spurte jeg. " Ikke alltid," sa frisøren.

Jahah.

Til slutt gikk hun med på å klippe det opp. Jeg ville helst ha klippa det ned, men så lenge hun gikk med å noe mer enn stussing følte jeg at jeg måtte si meg fornøyd. Og farging. Farging var greit, det gikk hun med på.
Så vi farget. Med urter, for det var en økologisk frisørsalong jeg hadde valgt meg ut. Urtefarget hår skal ikke vaskes på tre dager så her sitter jeg og dufter svakt av tang og høy, med grus i håret.
Og hun klippet opp. Som en ball! Som en fin liten ball, som Lille Persille, klar for ball med ballhår. Det ble verken tynnet ut eller klippet av i voldsom grad, men det ble forandring.
Det blir spennende på fredag for da får jeg vaske det og da tror jeg at det legger seg annerledes. Legger seg, iallefall.

Da jeg kom ut på gaten og rundet hjørnet, kjente jeg hvordan vinden tok tak i hodet mitt. Det var som å gå med et seil i håret, jeg måtte dra hodet etter meg. Vinden klarte ikke å suse igjennom min tette lille ball. Store ball.

Men fredag altså. Da før jeg vaske ut tang og høy og se hvordan det blir når jeg skal forholde meg til det selv, uten hjelp av profesjonelle.
Jeg synes Profesjonelle fikk til et fint resultat, men som far min stusset da han fikk se meg: "Øøøøhhhh.......Har du ikke greid deg i dag?"
Så reaksjonene er litt blandede.
Fredag altså.
Har aldri klipt meg så lenge før.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nei, nu måtte æ gå gjennom hele smaraiset for å kommentere for nu lurte æ så forferdelig på om Kirkenes va blidd så innihampen moderne at det finnes en økologisk frisør der? Eller har du farn din på besøk? Eller e dokker på ferie? Sett ellers pris på oppdatering på fredag, da æ sjøl har krøllat å vrangt hår, som muligens kunne hatt godt av nå økologisk behandling. Eller ikke. Avhengig av rosabloggens eventuelle fredagskonklusjon. Eller lørdag, siden det sikkert tar litt tid å vaske ut 3 dagers størkna tang.

frk. Figenschou sa...

Haha! Du å din skarpe observasjonsevne.
Neida, han pappa e begeistra for skype. Æ klipp mæ som oftest i kirkenes men hos en...eh....uorgansisk frisør. Som æ e i slekt med.

skal oppdatere rosablogginga men det blir kanskje litt begrensa nyhetsverdi ettersom æ ikke bilde mæ sjøl på bloggen.

Anonym sa...

Æ lik uansett ord bedre, så en malerisk beskrivelse e vel så godt!

Fremmelig drift

Jeg driver altså med en form for glassmalerier eller bevegelige bilder for tiden. Jeg legger skjellakk og akryl, noen ganger også potetmel, ...