Duodjiforeningen Tindrende fjellbekk i kveldssol på vidda

hadde møte i går.
Det vil si, Tanakofta og Koftesømmersken kom innom for å sy. Dette skulle egentlig være i dag, så da de begge stemte for å flytte det til i går ble jeg litt forvirret, var fredag rød dag? De er jo begge regulerte arbeidstakere og dette var et heldagsevent. Det viste seg at joda, det var Sveriges nasjonaldag. Så intergrert er man.
Ingen kom på avtalt tidspunkt, helt som forventet, da førstemann ringte for å si at det kunne ta litt lengre tid, hadde jeg ikke helt stått opp. Jeg hadde blitt veldig forskrekket om de sto der på avtalt tidspunkt og det gjorde de da heller ikke.

Tanakofta kom med veverier og Koftesømmersken med selskinn og rødrev.
Jeg hadde planlagt å sy ferdig søsterkofta, endre halsen på brokadekofta, sy om skulderpynten på svartkofta, kante en kjole og renne en vev.
Jeg og Koftesømmerksen fikk med felles anstrengelser (himmel og hav som den kvinnen kan presse ull!) gjort ferig søsterkofta. I løpet av en ni timers tid.
Dette kjenner jeg igjen fra da jeg var møbelsnekker. På en god dag fikk man gjort en tredjedel av det man hadde planlagt på verkstedet. Optimist eller tulling, jeg vet ikke helt, men ting tar tid.
Men nå er iallefall den kofta ferdig og det er DEILIG.

Vi sydde såklart ikke ni timer i strekk. Jeg hadde tatt opp en laks som vi bakte i ovnen, og multebær så klart, og Tanakofta hadde med en flaske sjampanje, for hun ble 30 for to år siden, og vi hadde også lunsj, som på grunn av litt diverse omstendigheter ble inntatt ti minutter før middag.
På dette tidspunkt innså jeg at jeg fortsatt gikk i pysjamas. Det var vel noe med å stå der å skåle i sjampanje sammens med en kjolepyntet Koftesømmerske som fikk meg til å innse at jeg ikke hadde skiftet. (Når de gikk innså jeg enda en gang at jeg fortsatt gikk i pysjamas.) Men det er lov. Koftesømmersken dro tross alt på et tidspunkt opp kjolen og ned strømpebuksa, fordi det er så mye lettere å tvinne sennatråd på bare lår.

Til tross for villaks, villmulter og tamfløtekrem, kaffe og sjampanje holdt vi på ganske mye. Ingen lange matpauser her nei! Mens vi slappet av før kaffen sydde vi litt. Og vevde litt. Og utvekslet tjuvtriks. Og drakk litt sjampanje, men man vil ikke ha for mye bobler i systemet når man holder på med duodji, så litt sånn foriktig. Men noen hadde da tross alt blitt tredve for to år siden.

Nå skal jeg ta tak i alt som jeg ikke fikk gjort i går. Jeg har lovt bort et familiegodsbelte til søstra mi, men også tatt det tilbake i løpet av formiddagen, så det skal monteres (passer SÅ mye bdre til mi kofte, og hun har tross alt finere kofte enn meg) og så er det jo diverse halslinninger og renninger og sånne viktige ting. Man må ta det mens man har litt driv.



 koftesømmersken, anstendig variant


viktig å bruke mye plass når man holder på.

Ingen kommentarer:

Blogger videre! Uten overskrift!

Om kvelden når jeg legger meg, begynner jeg å lage en liste over det jeg skal gjøre på jobb neste dag. Det høres kanskje lurt ut, men er str...