diskma chiiin

Det er vel bare å innse at oppvaskmaskinen har gått gaiken.
Sånn i det stille og for seg selv. Først sluttet alle andre programmer enn Eco å fungere, og nå vil Eco bare vaske uten oppvaskmiddel. Sikkert veldig Eco, men så veldig rent blir det ikke. (og visste dere forresten at oppvaskmaskin er mer Eco enn oppvask for hånd? Visstnok!)
Og så er spørsmålet: reparasjon eller ny?
Det er nok mest Eco å forsøke seg med en reparasjon, men hun som bodde her før visste ikke hvor gamle noen av hvitevarene var, så den kan fort være gammel. Og så skal man ha noen inn for å se på den, som sier, det er pumpa, best å kjøpe ny, det blir 800 kr takk.
Det enkleste er å kjøpe ny. Man skal være veldig eti for å gå får Eco.

Den har litt spesielt opplegg, den oppvaskmaskinen. Ledningen må plugges i lysskinna over vasken hver gang den skal brukes. Når den ikke brukes ligger ledninga under kjøkkenbenken og man må passe på at den ikke havner i søppelbøtta i eninga. Det hadde i grunnen vært veldig deilig å fått en årnings på det. Jeg har et ark med installasjonskostnader fra de som har driften på borettslaget, men jeg vet ikke om "fikse fra idiotisk el-opplegg over til konvensjonelt el-opplegg" er inkludert i Installation Diskmaskin.
Me lyt sjå.

Jeg blir VELDIG GLAD hvis dette ikke blir en føljetong, men bare enkelt og greit lar seg fikse.
Jeg har tenkt at det fort kan bli en føljetog fordi jeg ikke snakker særlig bra svensk, og det dermed kan bli misforståelser i alle ledd, men om jeg ser tilbake på tidligere føljetonger har problemet faktisk aldri vært språket. (bortsett fra den gangen i Allingsåsvägen, men det var ikke en føljetong, det var en enkelthendelse.) Det har heller vært en opphopning av tilfeldigheter i min ufavør. (Ufavør? Hva heter det da?)
Nå håper jeg bare ikke jeg må ha svensk personnummer for å få kjøpt diskmaskin, det kan nemlig fort være tilfelle.


Jeg vil bruke siste setninga av dette innlegget til å gjøre narr av Finn.no. For nå har jeg selv gått over og rettet reperasjon til reparasjon  her og da føler jeg meg berettiget til å hånflire av en mail der noe beskrives som grassalt moro. Det heter grassat. Lær dere å stave.

Ikke at det hadde noe med saken å gjøre. Men anledningen bød seg.

2 kommentarer:

Rødhette sa...

Det heter disfavør. :)

frk. Figenschou sa...

sånn var det ja.

Påsken kom, sannelig

Det er påske. Jeg vet at vi har påskepynt en plass, jeg tror også jeg vet hvor. Den har ikke kommet opp på grunn av vannkopper, ikke at det ...