Over fjorden

I dag har jeg vært i Vadsø.
I Kirkenes kalles denne byen for "byen bak de lukkede gardiner."
Noe som er litt artig fordi lukkede gardiner? kirkenesere og deres språkkunnskaper altså, komma, og fordi jeg tror ikke akkurat Kirkenes selv vinner prisen for Liv&Røre i Bybildet Etter Klokken Fem, Nei, La Oss Si Fire.
Og da tenkte jeg, fanes at man ikke er fra Vadsø.
Ikke at jeg har særlig lyst å bo der. Slett ikke. Men Kirkenes og Vadsø er egentlig veldig like. Halvstygge og bastante. På hver sin side av Varangerfjorden. Men Vadsø har en kvadratmeterpris på 15.000 og Kirkenes ligger vel og slenger på en 25.000-27.000. Det er veldig upraktisk når man absolutt vil til Kirkenes.
Og hadde jeg vært fra Vadsø var det jo der jeg ville ha bodd. Og da hadde jeg jo vært flytta hjem for lenge siden.
Men nå kan jeg jo ikke bo der. Herrefred. Ikke har jeg familie der, ikke har jeg hytter der, ikke har de hovedflyplass og det stinker hav der. Og de er bak lukkede gardiner. Og det tar to og en halv time til Kirkenes.

Men det hadde vært praktisk å hatt Vadsø som mål for hjemlengselen. Skjønt skal man sitte sånn og ønske og fantasere kan jeg jo like gjerne ønske meg at jeg kom fra Karlebotn eller Kariel, og at det lå en hovedflyplass der. Med privatflyet mitt. Og ei hytte på Vagge. Og en annen leilighet i Berlin. Og ei i Stockholm.
Sånn sett er det vel mindre komplisert å ønske seg at det var litt vennligere og mer forutsigbare huspriser i Kirkenes.
Og så drar jeg en tur til Stockholm og ønsker meg det derfra.
Snart.

2 kommentarer:

Nick Muddyfoot sa...

Sorry, frk fig, det heter byen bak gardinene. Årsaken skal i følge en lokalhistoriker være at i gamle dager, når dampbåten med tilreisende la til kai hadde butikkene siesta, og hadde derfor trukket ned gardinene. Men du har rett i at Kirkenes sentrum på ettermiddagen er et trist skue.

frk. Figenschou sa...

Og noen sier byen bak de nedrullede gardiner og står fast på at DET er det eneste uttrykket noen noengang har brukt.

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...