Anarkistlutheraner strever.

Foreldrepermisjonen min er snart over. Tro om det var i morgen? Eller var det fredag?
Det får jo ingen praktiske konsekvenser. Jendor skal ikke akkurat begynne i barnehage, knøtt liten som han er, og det er ingen arbeidsgiver som forventer at jeg skal møte opp og logge meg på på torsdags morgen. (Eller når det nå er.)
Tvert imot har arbeidsgiveren forventet at jeg skal være pålogget konstant under hele permisjonstiden, jeg har som tidligere påpekt ingen vikar som kan ta seg av det som hender mens jeg er hjemme og stabler klosser og lager grøt.
Det er heller ikke sånn at jeg begynner å tjene penger fra enkeltpersonsforetaget i det foreldrepermisjonen er over. Jeg har jo vært hjemme og stablet klosser og laget grøt. Jeg har ingenting å vise til. Jeg må lage kunst i et halvårs tid før vi kommer igang igjen på jobb.
Men det skal bli ordentlig deilig å være ferdig med foreldrepermisjonen.

Ikke, som sagt, at det endrer noe. Noen må jo passe Jendor. Men da har jeg ikke noe mer med NAV å gjøre.
Nå høres det ut som de ringer og kjefter på meg hver dag, det gjør de ikke, jeg har ikke hatt noe mer med dem å gjøre siden de bestemte seg for at åkei da, ta nå de der foreldrepengene du har TUSKET til deg, eller det vil si, avogtil har vi ringtes på telefonen for å avtale at jeg skal jobbe gratis, men det er ganske slitsomt for en så pliktoppfyllende medborger slæsh anarkist som meg å forholde meg til at jeg skal oppføre meg på en viss måte. Særlig fordi jeg jo er veldig selvstendig næringsdrivende og systemet ikke helt er tilpasset meg.
For eksempel hadde jeg fått lønn fra et kunstnersenter da jeg logget meg på nettbanken heromdagen. Jeg kjente at det begynte å stikke under armene og jeg ble helt varm i hodet. Lønn?!? Jeg er jo i foreldrepermisjon! Jeg kan jo ikke motta lønn!
Da jeg klarte å begynne å puste med magen igjen, husket jeg at jeg har jo ikke jobbet. Lønna ("lønna", det er et honorar) er for et verk som er ute på turné. Helt utenfor min kontroll. Jeg både avtalte alt, laget verket og sendte det fra meg mens Jendor bare var en bitteliten fisk i magen. (En Jedde).
Det er altså honorar for arbeid jeg har gjort. Men det er veldig forvirrende. Man skal jo ikke motta lønn!
Bare at det er jo ikke lønn, da. Tro hvordan forfattere gjør det? Må de gi alle royalties-penger til et veldedig formål i det de går ut i permisjon? Slutter å skrive et par år før de blir gravide for å unngå problemet med penger som plutselig dukker opp for jobber som er gjort for lenge siden?

Alt dette slipper jeg snart å tenke på. Og det blir deilig. Da kan jeg være anarkist uten samvittighetskvaler der jeg stabler klosser og lager grøt.

2 kommentarer:

Tenkerbell sa...

Eiendomsmeglere får lov til å få provisjon av sensolgte hus etter at de har gått ut i permisjon fordi jobben strengt tatt ble gjort mens de fortsatt var nogenlunde oppegående mennesker uten underhold av nav. Jeg har det skriftlig fra 3 forskjellige hoder. Og da tipper jeg er kunstnerering som har foregått før permisjonering bør kunne betales under permisjonering.

frk. Figenschou sa...

Det er jo veldig logisk! Men da jeg skulle ut i permisjon ville nav ha skriftlig hva jeg kom til å tjene i fremtiden og det var veldig ulogisk! For det vet man jo ikke og hva har det med mine opptjente penger å gjøre?
Nuvel. Takk for beroligende svar.

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...