Telefonsupport

Jeg og en viss person som innimellom figurerer på bloggen som tekninsk hjelpetrengende, skulle skype i går. Vi trenger ikke nevne navn. (Men det var pappa.)

Målet med supporten var at vi skulle kunne ringe hverandre på skype.Det har vi gjort hundre ganger før men denne gangen gikk det plutselig ikke.
Det er veldig vanskelig å hjelpe noen som overhodet ikke snakker dataspråk. Nettleser? Adresselinje? Meny? Skjønner ikke. De eneste datarelaterte orden pappa skjønner er "klikke" og "datamaskin". Resten av supporten besto av ord som "tilbake", "der", "hit" og "dit". Det var mye om en gul klump men det vet jeg ikke hva var.
Jeg var pålogget men kunne ikke se at han var det, og han var pålogget men kunne ikke se at jeg var det. Det hele var underlig mystisk og ble forsøkt løst ved hjelp av ord som "tilbake", "der", "hit" og "dit". Og det der om den gule klumpen som jeg tilslutt lot som jeg skjønte hva var.
Etter nesten en time med tilkjempet tålmodighet og forklaringer om den dagen den gule klumpen dukket opp, samt uplanlagte nedlastinger av google chrome, nevner pappa sånn i forbifarten at han muligens har laget seg en ny skypekonto.

Jepp. Våi herran låiders. Det vil si, jeg skal egentlig ha poeng for den oppdagelsen, for innrømmelsen kom på direkte forespørsel. Jeg synes det var litt mystisk at det virket som om han ikke kunne se en eneste kontakt i kontaktlista si.
Nemlig. Ingen. Ingen venner på skype. VELDIG rart at han ikke kan se at jeg er pålogget? Og ikke jeg ham?
Så jeg guider ham gjennom prosessen "å legge til en ny kontakt" ved hjelp av ord som "tilbake", "der", "hit" og "dit", og befriende lite snakk om den gule klumpen, godtar venneforespørselen, og vips, så kan vi se hverandre. Og ringe hverandre. Igjen. Som før. Magi!

En liten time tok det. Jeg bare nevner det.

1 kommentar:

Bergljot sa...

Hahaha! Fantastisk.

Fremmelig drift

Jeg driver altså med en form for glassmalerier eller bevegelige bilder for tiden. Jeg legger skjellakk og akryl, noen ganger også potetmel, ...