Drenering, trenering og akkodering.

Innimellom leser jeg meg tilbake et par måneder. I bloggen altså. Hei hei nære fortid, deg hadde jeg nesten glemt.
Jeg kom over noen innlegg det jeg sier at, eller, jeg sier ikke at jeg ikke har hatt en glad dag siden jeg kom hjem, men jeg sier at jeg føler at jeg i fulleste alvor kan si at jeg ikke har hatt en glad dag siden jeg kom hjem. Og der er det jo en forskjell. I dag tror jeg ikke at jeg ville sagt at jeg i fulleste alvor føler at jeg har mine ord i behold om jeg sier at jeg ikke har hatt en glad dag siden jeg kom hjem.

Men så får jeg en mail fra forsikringsselskapet i dreneringssaken og da kjenner jeg at jeg er på vei dithen igjen. Og det er jo ikke liv eller død om vi får dekket dette på forsikringen. Det er bare rettferdig om vi får det, fordi vi ble lurt. Og det kan virke om om det har litt å si. Rettferdighet. For sjelslivet.
Motpartens forsikringsselskap sier som forventet at vi ikke har dokumentert at det ikke er drenert. Vi har bare tatt bilder av masse jord.
Og det er jo fordi det ikke er noe drenering der å dokumentere. Bare masse jord. Da blir liksom bildene sånn.
Videre mener de at 1) det er ikke bevist at vi er plaget av at det ikke er drenert, for vi har ikke vist til at det for eksempel er fukt i kjelleren og 2) at vi er for sent ute med kravet for vi burde "fremmet det da vi fant fukt i kjelleren i juni."
Basert på disse argumentene avviser de kravet, og legger dessuten til at man kan fint drenere med matjord. Det er helt vanlig. Og tørkepapir sikkert også.
Og man blir jo så lei av juss. Jeg HAR drenert, jeg har lagt matjord her og stukket to fyrstikker i jorden borte ved den bjørka der, med spissen ned.
Nei, du HAR ikke drenert, for det har ingen drenerende funksjon.
Neimen funkjson har ikke noe med saken å gjøre, såh.
Sukk.

Så blir det jo opp til vårt forsikringsselskap å kaste juss i hodet på det andre, men jeg vet ikke hvor store forhåpninger jeg har. Når du kjøper en eierskifteforsikring, er du i en situasjon der ditt forsikringsselskap ikke kommer til å tjene noe på å vinne saken. Du har jo allerede betalt dem.
De kommer muligens til å protestere på at matjord er drenering, men vi får vel bare vente og se. Og uansett hvor lavt man holder forventningene, så aner jeg en liten skuffelse der fremme i horisonten.

Ingen kommentarer:

Fremmelig drift

Jeg driver altså med en form for glassmalerier eller bevegelige bilder for tiden. Jeg legger skjellakk og akryl, noen ganger også potetmel, ...