Tar tak i 2019

Året begynner med å avslutte det gamle. Regnskap, rapporter, lånekassen.
Lånekassen, min evige venn. Jeg bor jo i Gokk&Nordtroms, så det finnes en mulighet for å søke om å få nedskrevet studielånet.
Det er alltid litt spennende. Jeg er selvstendig næringsdrivende, hvordan dokumenterer man det i år? Med regnskap fra regnskapsfører. Jeg er ikke pliktig til å ha regnskapsfører, hva gjør jeg da, i år? Improviserer, som i fjor
Jeg pleier å legge ved litt dokumentasjon på at jeg leier atelier, litt dokumentasjon på at jeg stiller ut, kontrakter, anmeldelser.
Problemet er at a) ALLE DOKUMENTER SKAL INNEHOLDE DITT ORGANISJONSNUMMER.
og b)ALLE DOKUMENTER SKAL VÆRE MED DATO OG DATOEN SKAL VÆRE SENERE ENN OPPTJENINGSPERIODEN.
Men om jeg stiller ut, og viser til kontrakt, er jo datoen på kontrakten logisk nok i opptjeningsperioden. Vi skriver ikke kontrakter i ettertid. Fakturaene for ateliérleie like så. Og om jeg viser til anmeldelser av utstillingen, er det svært sjelden anmelderen tar med organisasjonsnummeret mitt. Skal jeg føre det på med penn? Jeg vil tro vedlegget følger søknaden min, som følger kundenummeret mitt i lånekassen, der org.nr er registrert...? Så hvorfoooooor?
Så jeg bare driter i alt sånt. Når man lager regler som ikke stemmer med terrenget så får man regne med at folk driter i dem. Lånekassen. Hører dere.

Får se hvordan det går. I fjor gikk det greit å drite i reglene, men Lånekassen er alt annet en konsekvent. Et år fikk jeg avslag fordi jeg ikke hadde vært medlem av en fagorganisasjon lenge nok. De har ett opptak i året og det er forsåvidt også organisasjonsfrihet i landet.
Jeg skulle til å skrive så dette blir spennende, men det blir det strengt tatt ikke. Det blir som det blir.

Nuh: jobbe med spennende rapporter og spennende regnskap.

Ingen kommentarer:

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...