Ferie for faen!

Barnehagen driver og maser på at ingen har meldt inn ferien. Ja, TRO hvorfor ikke.
Vi har jo tatt ut alle feriedagene på korona, så vi lurte på om vi kunne ha koronaperioden som ferie. Nei, ferie må meldes inn i FORKANT! Jah. Jeg vil jo tro det har noe med å gjøre at man vil vite om man skal ha folk på jobb? Sånn at ikke bare en unge blir borte og man har en ekstra voksen på jobb i tre uker når det det viste seg å være helt unødvendig? Gjelder dette punktet her?
Ingen var på jobb under koronastengningen.
Og alle foreldre må huske på at alle barn har RETT til tre ukers sammenhengende ferie!
Her ble det vel mer snakk om en plikt. Alle barn har nå hatt tre ukers, det vil si, fem ukers sammenhengende ferie så å insistere på dette punktet som om det var barnets vel det gjaldt, blir litt gjennomsiktig. For meg hadde det vært mye enklere om de bare sa: vi vil at alle de ansatte skal ta ut ferie uten at  vi må ordne med vikarer eller få et unødvendig vanskelig puslespill.
Da hadde jeg sukket ok tenkt ok, skjønner. Men å insistere på regler som har sammenheng med en virkelighet som ikke lengre eksisterer gjør meg bare provosert. Jeg vet at Jendor har hatt sine tre sammenhengende friuker. Det var pyton, han har ikke søsken, ikke besteforeldre, fikk ikke leke med noen, og når barnehagen skulle åpne igjen og han endelig fikk ha besøk av en kompis, lekte de ute seks timer i strekk. De ville ikke komme inn da det var middag, de ville leke mer. Det var ikke spesielt bra vær.

Vel. Nå har vi prikket inne fem uker til i kalendren. Som befalt. Og jeg er litt sur.


Ingen kommentarer:

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...