Tall på rekker

Jeg er på kontoret. Jeg koooser meg med regnskap og rapporter. Det høres kanskje litt ironisk ut, men jeg liker egentlig den delen av jobben ganske godt. Tall som stemmer i pene kolonner. Nummererte vedlegg i perm.
Kulturrådet sin er klar, men jeg må vente litt på den, man kan ikke bare sende rapport, man må vente til man blir påminnet om at man skal sende rapport. Da først får man linken i Altinn. Men regnskapet er gjort. Norske Billedkunstnere er også klar, de ber ikke om noe regnskap, av en eller annen merkelig grunn, men de har fått rapporten sin og bilder fra utstillingene og det de har bedt om. Regional utstillingsstøtte fikk sin rett etter jul så den er grei.
Så er det samene...aaaaaargh.
De er det eneste som ber om kvitteringer. (Og når man sender dem kvitteringene, så får man underkjent fordi man ikke har sendt kvitteringer.) Og så er det jo heller ikke det helt store beløpet de har gitt, skal jeg da drive og fortografere og scanne alle kvitteringene til hele regnskapet på flere hundre tusen for deres lille pitte del? Eeeeller skal jeg lage et annet regnskap som strengt tatt bare inneholder deres del? Som stemmer med budsjettet og der jeg slipper unna med å fotografere kun store kvitteringer? Jeg tror kanskje det blir det siste. De har heller ikke noe krav om at budsjett og regnskap skal stemme så kanskje det blir grei skuring. Dét kravet har derimot Kulturrådet, som er litt rart, for man får jo aldri det man søker om, og så må man kommentere hver post som avviker med mer enn 10 %: *Fikk ikke søknadssum, måtte justere budsjettet etter det.
Det er alle postene.

Det spørs om jeg får gjort selvangivelsen i dag, men jeg tror da jeg skal bli ferdig med rapportene. Når jeg bare klarer å overskue at jeg må fotografere kvitteringer.

Var ikke det spennende å lese om? Andres tall? Hoho.

Ingen kommentarer:

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...