Krabbe

I tillegg til å ommøbelere i kjelleren har vi vært en tur på hytta, dit vi ei farer så tit, ikke mi hytte i Harefoss men den andre i Reinøysund, for vi ville ha krabber, og det er litt sent for krabbespydet kanskje men vi har jo ei hel samling med teiner, så torsdagen dro vi ut, rodde ut i den lille skoeska av ei plastjolle, fikk buksert ut et par teiner, den store som jeg og pappa sveisa, og den lille som fruen fra havet kjøpte på slutten av sine glansdager, den som er for sånne små søringkrabber og som vi alle lo av, for hvordan skal kongekrabben engang klare å komme seg inn, men uti med den også, kanskje litt på grunneste laget begge to, men det var ikke barebare med to stutt-tjukke i en skoeskebåt med ødelagte årer og teiner i mannestørrelse.
Lørdagen dro vi dem opp, heldigvis var den største tom, det er den alltid, det er noe med beitepatenten, må fikse, for hadde den vært full hadde det vært et problem å få den i båten, men den lille lattelerlige for søringkrabber hadde tre krabber, og det er et mysterium hvordan de hadde kommet seg inn, men folk sier det går krabber i de teinene og, og har de kommet seg helt fra Kamtchatka og hit så klarer de vel også å komme seg inn i ei litt trang teine.
Jendor syntes det var i overkant skummelt med de der tre urgamle vesnene som drev og dro seg rundt etter sanden, men jeg tok livet av dem ganske kjapt, for man skal ikke leke med maten, og da ble han litt modigere. Det som er fint med årstiden er at det er snø overalt så vi la dem på snø til det ble middag, da spiste vi en, vi fant ei gjennomrusten kokeplate og vedtok at siden vår egen kjøkkenvifte var gått gaiken var det like greit å koke på hytta, og ei krabbe er nok til tre mennesker, og vann i bekken, kanskje litt manko på loff og majones, men alt får man ikke og det man fikk var tre krabber.

Den siste teina er mer passelig. Men den hadde ikke bøtte. Vi har nå gledelig ofra den forhatte, sprukne og delvis ødelagte vaskebøtta og skal konstruere reparere preparere neste gang vi er ute, så har vi ei stedstilpasset teine som nesten går i båten.

 lille søringteine
 samlingen
 klo
 legge på snø


Ingen kommentarer:

Fremmelig drift

Jeg driver altså med en form for glassmalerier eller bevegelige bilder for tiden. Jeg legger skjellakk og akryl, noen ganger også potetmel, ...