Vekslingsstag

Har dere lagt merke til hvor mye skrivefeil det er i bloggen for tiden? Jeg lurer på om jeg må begynne å snuse på de databrillene igjen.

Hjemme snuser vi på fyringsanlegget. Huset vårt er jo ikke isolert, så når det blir ganske kaldt om vinteren, blir det også ganske varmt om våren når solen plutselig skinner på det. Særlig  når fyringsanlegget står på MORD. Som ikke egentlig er tilstrekkelig om vinteren, men om våren er det overtilstrekkelig. Først pleier vi å skru det litt ned og sånt, men det er liksom ikke noe mellomposisjon mellom MORD og Pesslunka kaffe, så etter å ha gådd rundt inne uten sokker og i bare t-skjorte, skrudde vi det av til slutt. Våren er her!
Da ble det snestorm. Og da ble det vinterkaldt, heihei 16 grader i innetemperatur. Istedet for å skru det på igjen, har vi nå diskutert i tre dager, fra under hvert vårt ullteppe, om vi bare skal skru det på igjen. Og det høres jo ut som dette er en operasjon som krever hele slekta og halve bygda, masse gubb som står og holder i hver sine deler og roper "Hold han, hold han!" "Torgeir, slepp opp!" "VENTVENTVENTVENT!" "Ok, la han gå på di sia nu!" og så en traktor som jobber med et vekslingsstag eller noe.
Men det er jo bare et relé i sikringsskapet. Så hvorfor vi egentlig diskuterer det i dagesvis er vi litt usikre på.
I dag skulle the Stig skru på fyringsanlegget mens jeg er på jobb.

Vi diskuterer fortsatt hva vi skal gjøre med de der uisolerte veggene. Både lofte og kjeller er isolerte nå, men det slipper litt ut på midten, kan du si.
Som minner meg om Jendors foretrukne temperaturreguleringsmetode. Han er et veldig varmt barn. Han har aldri longs, aldri, og han bor i Finnmark. Har aldri hatt. Han sover alltid utfor dyna. Men han vil alltid ha både t-skjorte og jumper på, og de siste dagene før vi skrudde av anlegget var jo det en lidelse. Men han ville ikke gå i bare t-skjorta heller, for det har han aldri pleid å gjøre, så det går ikke. Så det han gjør når han er for varm, er at han drar opp både t-skjorte og jumper og går rundt med magen bar. Han lufter på midten liksom.
Og det er jo ganske effektivt. Vet vi som har et hus uten isolasjon på midten.




Ingen kommentarer:

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...