Mandag. MANDAG

Jeg er rimelig sikker på at det er mandag.

I helga kom snøen, sneen, snøen, det virker for meg så sykt konservativt å skrive snø selv om jeg mistenker at resten av verdens befolkning har det motsatt, snøen kom og det hører egentlig til sjeldenheten at den første snøen, sneen, blir liggende men vi får se. De siste årene har den bare kommet POFF så var det vinter. 
Jeg liker høsten og høstvinteren best. Det er nå noe eget å komme fra et folkeslag som har et eget ord for en årstid som varer mellom åtte og femten timer.
Nå skulle jeg legge ut noen bilder fra høstvinteren men jeg har ikke helt nett til det her på jobb. 
Mulig jeg skal følge det opp når jeg kommer på nett.
Jeg skal til legen i dag og ta en alvorprat om doseringen av allergimedisiner (nesten misbruk av samfunnets ressurser føler jeg) og fordi det er en turnuslege og et stykke utpå dagen vet jeg at det sannsynligvis kommer til å bli forsinkelser. Jeg skulle ta med en bok hjemmefra på grunn av det. Holder på med Siste brevet till Sverige, om utvandrerne fra Ljuders socken av Vilhelm Moberg, som jeg har lest flere ganger og som jeg trodde var nummer tre i serien men jeg nå innser er nummer fire og hvor har jeg gjort av nummer tre? hva hendte i den, hvorfor har jeg glemt det? men den glemte jeg hjemme så nå har jeg ikke noe bok om jeg ikke tar med noe fra jobb.
Da kan jeg velge mellom
Jan Herman Larsen: Tegning for snekkerfaget
T. I Itkonen: Suomen lappalaiset 1
T. I Itkonen: Suomen lappalaiset 2 (jeg leser ikke finsk)
B. Selmer-Olsen: Alm. geologi og ing. geologi 
Tanner: Kvartärsystemet i Fennoskandias nordliga delar I, II
Sverre E. Kindem: Mekanikk: 2. Dynamikk
Stein-Erik Mörstedt: Teknisk varmelære
og ingen av disse får vel tiden til å gå noe særlig fortere.

I tillegg til å skrive ned forfatter og tittel på bøkerne i bohylla på atelieret mitt, har jeg forsøkt å få tak i Skatteoppkreveren i Sør-Varanger, og jeg ble så gledelig overrasket da jeg så at det gikk an å ringe rett til dem og ikke en hovedsentral der man må trykke seg gjennom årrogførti tilvalg før man få snakke med et menneske, men de tok ikke telefonen.
Jeg prøver å finne ut om jeg kan få betale litt skatt i desember. Jeg forskuttsskatter jo og den siste innbetalingen går i november men jeg har ikke oversikten før etter at den er gått, så jeg vil vite om jeg kan slenge inn litt ekstra penger i mitt navn sånn der utenfor den etablerte kommunikasjonen ossimellom på et senere tidspunkt men innafor året. 
 
Jeg har også helt eddik på et papir. Det vil si jeg har forsøkt å løse opp rust i eddik for å bruke det til farge, men jeg vil jo ikke at arket skal smuldre opp av den sure eddiken, så jeg smurte et lag bakepulver på papiret og så helte jeg rustblandingen på der...jeg vet overhodet ikke hva jeg driver med.
Men jeg vet for en gangs skyld ukedagen så det er da noe.

1 kommentar:

Anonym sa...

Eg vil trykka på poengknappen og humreknappen og fåsjåbileteknappen, men dei knappane finast ikkje på mobil. Eg plar alltid lesa på pc, men bileta er finare på mobil, for her kan eg forstørra, og det passar mitt litt skrale syn. Det eg vil seia er hovudsakleg dette: Tusen takk for at eg får lesa sååå kjekke blogg! ��

Fremmelig drift

Jeg driver altså med en form for glassmalerier eller bevegelige bilder for tiden. Jeg legger skjellakk og akryl, noen ganger også potetmel, ...