Pass pass pass? Pass pass ikke pass, pass pass ID

Sånn løste vi det: Klokken 08.03 sto the Stig utenfor huset med passet i utstrakt hånd, min tremenning kjørte forbi, snappet opp passet, kjørte ned på politistasjonen der hun jobbet, der sto Liv Marit klar på passkontoret, de tok en kopi av passet, bekreftet den, og sendte denne bekreftede kopien til Statsbygg (ikke originalen, kommer aldri til å skjønne det) og bekreftet i mailen at den bekreftede kopien var sendt fra politiet. Statsbygg sendte denne mailen videre til byggeplassen og en mail til meg om at byggeplassen hadde fått mail fra dem om å slippe meg inn.

Kvelden før hadde jeg gitt opp dette prosjektet åttogførti ganger for det hadde vært veldig sånn Utgått pass går bra! neiellervent... Bankort med bilde går bra! neiellervent...Bekreftet kopi av passet går bra! neoellervent
i det evige, 
til det der med å sende fra politikammerset kom og og der har jeg jo slekt. Men så hadde slekta egentlig en annen avtale den morgenen, og dette måtte i havn før halv ni, og da ga jeg opp igjen, men så ble fristen utsatt til 0940 og da skjønte jeg at vi kom til å rekke det. Det var noen videre forkludringer med ei låst dør foran en postkasse på politikammeret, men vi kom oss forbi det også. Det var bergogdalbaner og mye aktivering av sovende agenter i Kirkenes som ikke visste at de var agenter, telefonnummer hit og dit og i overkant mye mas på the Stig som også hadde en sommeravslutning å ta seg av.
Jeg hadde jo tidligere i denne mastodonten av en organiseringsdag vært og presentert prosjektet mitt,  og syntes egentlig jeg hadde utrettet nok enorme presentasjoner den dagen, men her skulle det fremskaffes utgåtte pass ellerneivent, bekreftet kopi fra dødsbo neiellervent utover i det evige den dagen, og planen min om å KJØPE MEG NOE FINT SOM TAKK FOR INNSATSEN gikk ut. Jeg kjøpte meg en iste på kaffebrenneriet da, for det blir jeg så glad av, men se! den SPRAKK, så da sto jeg pessvåt og klissete og sur på Kaffebrenneriet og hadde nettopp bannet KJEMPEHØYT i offentligheten og var sånn passelig sliten og til helvette med hele byggeplassenm hva er greia med at de sender meg tegningene til bygget, jeg har altså hele konstruksjonen for hele blokka på cad-fil, men byggeplassen slipper jeg ikke inn på?
Jeg skal ikke si jeg sov så godt den natten heller for selv om vi (jeg pluss arrangør, som var veldig god til å ikke gi seg, i motsetning til meg som hadde mest lyst til å øve meg på å gi opp) sånn i ellevetiden på kvelden hadde innsett at  vi kom til å rekke det så var jeg veldig oppe i varv eller hva det heter på norsk, og drømte også såklart at jeg etter alt dette kom for sent fordi taxisjøføren insisterte på å ta ferge over Mosjøen for å komme seg til Høyblokka.

Men i går var jeg på byggeplass da. Jeg fant en hel bærepose med fint skrap som jeg tok med hjem. Og jeg fokuserte også bittelitt på skala og plassering i landskapet og prosjektets størrelse som vel var meningen, men jeg er jo detaljfokusert, kan man si. Og glad for at det tross alt ble noe av, for det var en opplevelse.
Det var det.

1 kommentar:

Rødhette sa...

Åh, wow! Jeg ble helt stressa av å bare lese det! Godt jobbet!

Påsken kom, sannelig

Det er påske. Jeg vet at vi har påskepynt en plass, jeg tror også jeg vet hvor. Den har ikke kommet opp på grunn av vannkopper, ikke at det ...