Det kan du ikke fooooorestille deg før du selv får barn.

Den overdrevne bruken av vokaler i overskriften gjør vel at de mest observante av dere allerede aner at jeg ikke er enig i den påstanden. Jeg synes i såfall det virker som om folk har veldig dårlig forestillingsevne.
Det aller meste man opplever som foreldrepersonlighet har man kunnet forestille seg. Å oppleve noe er riktignok noe annet enn å forestille seg noe, men sånn er det med alt. Om du er veldig lysten på å gå på rulleskøyter for eksempel, så kan du sikkert forestille deg noe rundt hvordan det egentlig er å farte rundt på to rullende pinner, selv om opplevelsen såklart er noe annet. Men du har jo kunnet forestille deg det. Eller nå følte jeg plutselig at rulleskøyter kanskje var et dårlig eksempel, for det har jeg aldri prøvd selv og jeg synes det ser utrolig pussig ut.
Men dere skjønner poenget.
Selvfølgelig er det ting som har endret seg etter at Jendor tilsluttet seg familien. Jeg er ikke uten nye opplevelser, det er ikke det. Jeg blir mye mer påvirket av historier der det går dårlig med barn, for eksempel. Men det har ikke kommet som noen overraskelse at det ble sånn. Selv om opplevelsen er ny.

Jeg vet ikke hvorfor folk drasser rundt på den der påstanden og drar den fram hele tiden. Kanskje de vil sette seg selv i et eget lys? Kanskje de faktisk har helt eksepsjonelt dårlig forestillingsevne?
Det har jo blitt påstått, for eksempel, at man ikke kan forestille seg hvor glad man blir i ungene sne før man selv får barn.
Jeg vet ikke jeg, men jeg hadde faktisk regnet med noe sånt på ett eller annet tidspunkt i den nye samboerskapet. Det virker som en del av dealen, hvis man først skal ta vare på en knirkende, tissende, umælende klump, at man blir uforholdsmessig glad i dem.
Og det ble jeg.

Derimot er det jo mye man ikke kan forutse. Foreksempel kunne jeg ikke forutsett at Jendor kun er i stand til å sovne om jeg har armen i en stilling som gjør at den sovner. Men det er jo strengt tatt noe annet. "Altså, du kan ikke forestille deg før du selv får barn, at ungen ikke sovner medmindre du har armen i en stilling som gjør at den dovner bort!"
Det er liksom ikke sånne påstander de kommer med. Og hadde det vært det så måtte jeg jo sagt at, jo, jeg kan jo forestillie meg det. Hodet tar ikke fyr. Men det blir sikkert noe helt eget å oppleve det.
Og det ble det jo.

Ingen kommentarer:

Påsken kom, sannelig

Det er påske. Jeg vet at vi har påskepynt en plass, jeg tror også jeg vet hvor. Den har ikke kommet opp på grunn av vannkopper, ikke at det ...