Her.

Vi er altså tilbake på den forstokkede holmen.
Jendor er veldig, veldig, veldig vant til å reise med fly, sjøl om han jo ikke husker det fra gang til gang. Vi er på den annen side ikke helt vant til å reise med Jendor på fly, for han husker det ikke fra gang til gang, og det er ganske stor forskjell på å reise med fly med Jendor tre måneder og Jendor fire måneder, for eksempel. Men det går vel forholdsvis greit. Nå reiste jeg alene med ham, og det gikk vel i eftertidens klare lys også greit, men fy fydyr for et stressnivå man får inne i kroppen sin. Man vet jo ingenting om eftertidens klare lys når man ståt midt i det og Jendor sparker på dansker og raper på svensker.
Men folk er veldig hjelpsomme altså. De lar seg ikke be to ganger, de lar seg faktisk ikke be en eneste gang, det er hjelpende hender overalt.
Det jeg derimot savner er den der "vi skal borde nå så folk med små barn og sånne som trenger assistanse kan komme nå". Den er borte. Nå er det de med gullkort som får komme først, mens vi med små barn i bæresele og nøye uttenkte planer for hvordan vi skal skli ned i setet og får av ryggsekken og magesekken og jakke og på med sikkerhetsele og omkalfatring av barn i det hele, vi må bare vente på at gullkortene skal få kommet seg på plass på mest mulig behagelig vis. Jeg rakk aldri å få noe barn før de slutta med det det barnevennlige (foreldrevennlige) systemet men jeg tror faktisk det ville vært til stor hjelp.
Jaja, vi overlevde jo, jeg innrømmer det. Men jeg tror ikke jeg reiser alene med Jendor igjen med det første altså. Hjelpe meg for et styr det er når du skal ha noe så skjørt og påpasselighetskrevende som et spedbarn med deg på reisen.

Og så er det jo det der med fisingen. Han fiser som en skunk. Og når han har sluppet en smygar så kan man ikke si til sine medpassasjerer: "Ja, jeg kjenner det jeg også, men det var babyen, det var ikke meg. Jeg skjønner det kan være vanskelig å tro, men sånn er det."
Man må bare sitte der i eimen og skjemmes helt uberettiget.

Men nå skal vi ikke fly noe mer på nesten to uker minst. Det er deilig.

3 kommentarer:

Bergljot sa...

Gratulerer med baby! Og får et flott navn du (sannsynligvis ikke) har gitt ham. Det samme heter katta til ei jeg kjenner - og ifølge kollegaen min fra Berlevåg er slike -dor navn hjemmehørende på nordkalotten. Jendor, Mindor, Nandor - og jeg nevner i fleng. Skal du på bryllupsfest?

frk. Figenschou sa...

Ja det er derfor jeg skal ut&fly igjen!
Jendor er litt mer nordlandsnavn enn finnmarksnavn, vi er litt kjedeligere. Men det er også litt fordi alle samiske navn blir oversatt til John og Peder i kirkebøkerne.

Tenkerbell sa...

Du må bare gå forrest med den fjertende babyen. Gullkortan tørr ikke å nekte dæ, å alle boardingfolk syns babya (tel og med dem som fjerte) e søtere enn gullkort for det e ikke dæm som får de ekstra pengan. Frekkhetens nådegave trur æ min far kalte det.

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...