Men siste innspurt altså

Jeg strever videre med stipendsøknadene mine. Jada, for den som følger med på dette så er jeg tidlig ute. Men jeg har en jendor-luke og den blir tetta til før søknadsfristen kommer stormende over oss, så det må gjøres nå. NÅ. NÅNÅNÅ.
Og det strever jeg jo såklart litt med.
Kulturrådet har som vanlig sitt mest på stell. Jeg sendte en klage i fjor fordi det ikke var mulig å fylle i samiske bokstaver- ikke at jeg skriver søknaden på samisk, men både tiltler og utstillingssteder og andre steder og samarbeidspartnere kan jo finne på å være samiske, og da er det greit å slippe å omtale dem med talefeil. I år får man skrive med samiske bokstaver, men de kan ikke kopieres inn i skjemaet. Og jeg vet ikke med dere andre søkere der ute, men jeg sender ca ti søknader til kulturrådet, og da skriver jeg ikke inn mine sekstusen tegn på nytt i hver søknad, jeg kopierer fra et ferdig dokument. Og da må man etterpå gå inn og sette inn de samiske tegnene manuelt der de skal være i teksten, fra sin egen SettInnSpesialtegn-meny. Tar jo bare tusen milliarder år og er bare sinnsykt tungvint og ikke så veldig lett å finne fram til alle tegn blant de sekstusen.

Samene har som vanlig det totale kaos.

Billedkunstnerne har ting litt på stell, men de var trege med å få åpnet søkerpotalen, for de hadde tekniske problemer. Og når jeg nå laster opp bildene, sier systemet Takk! bildet er lagret! Du har 7/7 vedlegg igjen. Når jeg har lastet opp de syv obligatoriske, har jeg fortsatt 7 igjen. Jeg blir VELDIG mistenksom. Når jeg sender inn søknaden får jeg en kvittering, der det i motsetning til fjoråret ikke får se hvilke bilder jeg har sendt inn. Jeg blir VELDIG mistenksom. Jeg mistenker at de har tekniske problemer.
Og de svarer ikke akkurat så raskt på mail akkurat. Hvilket bare betyr at de enda ikke har svart og jeg vil ha orden på dette.

Kunsthandtverkerne tar større kaka enn samene i år.
Samene kjenner jeg jo og blir det litt feil skjønner de hva du har ment og får riktig vedlegg over i riktig konvolutt, om du skjønner, men kunsthandverkerne er en større organisasjon og har ny elektronisk portal, der de har HELT forskjellige kriterier til for eksempel tekst enn alle andre, hvilket jo er mildt irriterende, men når du laster opp bilder, for folkens, det er bilder som er viktig, så må du først krysse av for
Destination *
Offentlige lokale filer servert av vevtjeneren.
Private lokale filer overført av Drupal. 
Og hvem vet vel det? Og da bør det jo står en plass hva du burde visst men man må ringe.
Og så, når du har valgt, dukker det opp et hvitt kryss på bildet ditt, og det skal du plassere på den delen av bildet som er viktigst, for den delen kommer ikke til å bli beskåret.
Hjelpe meg.
Jeg har jobbet med billedredigering i to uker, jeg vil vel for satan ikke ha noen beskjæringer. Hvem vil ha bildene sine beskåret? Hvor mye? I hvilket format? Hele bildet er viktig. Bildet har samme verdi som verket. Jeelpe meg.

Men vekt skal de ha!

Jaja.
Jeg er snart snart snart snart ferdig.
Bare samene igjen for de skal ha på papir. Litt tungvint, men i det minste ingen tekniske overraskelser.
Når jeg tenker meg om håper jeg ALDRI samene går over til elektronisk søkeportal.
Det er jo garantert å bli katastrofalt.


Ingen kommentarer:

plopp plopp plopp og en annen plopp

I dag har jeg brukt alt for mye av dagen på å få kjøpt bobleplast. Det lyktes meg ei.  Først prøvde jeg hos KEM, Kunstnernes eget materialut...