Husmorvikar

Søstersen har lagt seg inn hos meg. For jeg er alene med Jendor noen dager og da blir det så som så med matlaginga og vindusvasken for å si det sånn. Og "det er visst Solveig som har husmorgenene i familien!" ifølge min far, en påstand han kom med da hun lagde mat til oss på hytta. Etter at jeg hadde laga maten hver eneste dag på hver eneste tur vi hadde vært på sammen hele den sommeren.
Den hender at jeg og min søster utveksler blikk når vår far uttaler seg. Det gjør det.

Men nå nyter jeg godt av husmorgenene da. I dag nøt jeg fårikålen og i morgen skal jeg nyte reinsteik. Nå skal det vel i ærlighetens navn nevnes at det er Tysse, Solveigs lengre halvdel som lager all denne maten, men jeg har ikke tenkt å sitte her på internett og spikke småfliser.
For hun har vasket vinduene mine. Og kjøkkenbenken og spisebordet og tatt oppvasken mens jeg la Jendor.
Og Jendor elsker Solveig så på dagtid får jeg både gjort det ene og det andre mens hun forteller ham hvor søt han er og han innstemmer. Og det er så deilig. For man kan faktisk bli litt gal i hodet av å være for mye sammens med sitt eget barn, og det merker sitt eget barn og krever enda mer kos og underholdning og så blir man enda mer gal i hodet og plutselig er det ingen som vil sove på noe tidspunkt og så har man det rullende men SÅH! kommer en Uventet Faktor inn i dagen og plutselig er sitt eget barn så glad og underholdt og så var alt tilbake på normalen og man føler seg reddet.

Og mett såklart, sa jeg at det skal bli renstek i morgen? Jeg er overhodet ikke involvert i den. Jeg må bare vise dem hvor steketermometeret er. 
Det er deilig å ha husmorgener i familien.



Ingen kommentarer:

Fremmelig drift

Jeg driver altså med en form for glassmalerier eller bevegelige bilder for tiden. Jeg legger skjellakk og akryl, noen ganger også potetmel, ...