Og hvis du ringer meg kan vi snakke om den drømmen

Åh, pappa, æ drømte at du va død.
Æ dreiv og rødda og rødda og rødda. I huset ditt, boden din, alle tingan og reinskinnan og redningsvestan og ka som nu e i alle hyllan i uteboden, men også bodan nede i kjelleren, alle tingan du ikke ane at er der lengre, å alle mine gamle ting, å verktøy og hjembrentsapparat og gammelt lysarmatur og fryseran men også alle tingan du bruke, for du va jo død sant. Så æ tømte kjøkkenskapan for koppa og sukkerskåler og middagsservise og mugga vi brukte å ha kakao i, og æ rødda og rødda og rødda. Og nåkka kasta æ, æ kasta masse, lenestolen din, å ga bort, stubordet å nån av våpnan, men mest tok æ, kakaomugga, så æ sto også hjemme hos mæ sjøl og rødda og rødda, æ snedde ned av tingan fra ditt hus, fiskestenger og turklærne dine og vet du vi begravde dæ i dressen din, og i drømmen va æ så lei mæ for det, at vi ikke begravde dæ i turklærne dine, nu hadde æ dem i huset mitt for æ hadde ikke klart å kaste dem, æ hadde ting overalt. Alle dine ting.
Æ hadde ei kassa med steinan fra vinduskarmen, æ skulle ha dem på grava di. Og vi skulle ha en stein fra Harefoss som gravstein men du hadde fortsatt bare trekors, enda nu va det lenge siden du va død, eller litt lenge siden, du vet kordan drømma e, for æ hadde jo arva hytta sant, som du ville, eller som jada VI ville, men æ bare dreiv å rødda å va lei mæ og kom mæ aldri på hytta for kem sku kjør båten? å æ hadde ikke tid å fær ut, det va så mye.
Å vi hadde jo nettopp kjøpt huset, men det va ingen glede i det, for æ bare va lei mæ for du va død, å det blei aldri nån orden, ikke bare for alle tingan som kom fra dæ hele tia, men for det aldri va nå tid eller energi eller glede i å holde på i sitt eget hus. Og bilen din sto i hagen min for den hadde æ overtadd ansvaret for. Å hver gang æ så den huska æ på at den ikke sto der for du va på besøk for å hilse på bestefar sin prins.
Å det der huset våres, ingenting kunne du hjelp oss med lenger sant, for du va død. Åh, det va bare styr. Og æ dreiv å avslutta bankkontoan dine og abonnement og liksom hele dæ, å solgte huset ditt. Æ tømte huset og solgte det. Å det va så fælt.

Ingen kommentarer:

Avlistet

Jeg sitter og venter på et teams-møte. Som betyr at jeg har gått tidlig hjem fra ateliéret. Og det betyr at når jeg er ferdig på jobb er jeg...