Den der Lømmen

-Ho mamma og Lømmen skal på jobb og tegne, sa Jendor da jeg leverte ham i barnehagen i går.

Jeg tror Lømmen er en avledning av "lemen", og at det har noe med Kommer en liten mus, leter etter hus, å gjøre, for Lømmen er hånden min, opprinnelig hånden min når den kilte Jendor. Før var det bare høyrehånden, avogtil venstrehånden, men nå opererer Jendor også med begrepene Fotlømmen og også Babylømmen, sistnevnte hans egne hender.
Lømmen er litt rampete og kiler veldig mye. I halskroken og under jumperen. Springer på bordet og sånn. Lømmen er liksom punkesøskenbarnet til Smitt&Smule.
Finner på mye rart, den der Lømmen.
Jeg er usikker på om Jendor egentlig skjønner at det er jeg som er Lømmen. I går ville han at Lømmen skulle ligge i en sokk og vente på ham til han kom hjem fra barnehagen, men jeg sa at jeg og Lømmen skulle på jobben min og tegne. En gang jeg snakket til Jendor om noe han egentlig ikke var så interessert i å høre om, avbrøt han meg og sa: Kan æ få prate med Lømmen.
Grunnen til at dette bekymrer meg har ikke noe med barnets intelligens å gjøre, men handler om om barnet overhodet får med seg at vi leker sammen. Han tror det bare er the Stig som er involvert i livet hans. "Når æ å han pappa gikk over veien." (jeg var der og). "Søpla til mæ å han pappa." (det er da vitterligen min søppeldunk også) "Pappa, kom å lek med mæ." (Jaha.) Det er liksom Jendor og The Stig som bor sammen.
Og så den fantastiske Lømmen da. Helt adskilt fra meg.

(Dere vet serien "Grizzly og Lemen"? "Lømmen og Griselømmen", ifølge Jendor.)

Ingen kommentarer:

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...