Femten år med februar

Februar 2004.
Da var jeg jo ikke engang begynt å blogge. Så nå må jeg tenke. Jeg gikk på universitetet i Bergen. Jeg bodde på hybelhus. Jeg får veldig gode karakterer på universitetet, haha, det husker jeg.

Februar 2005
Jeg gikk andre året folkemusikk på Rauland. Akkurat februar har jeg tatt null bilder, så det var kanskje ikke en veldig spennende måned. Før jul bodde jeg i Slovakia, på utveksling, så kanskje tilbakekomsten ikke helt kunne måle seg med det. Null bilder, altså. Men hadde en fantastisk klasse det nok var fint å komme tilbake til. Elsket studiemiljøet på Rauland.
(og det var altså i 2003 jeg gikk førsteåret. Jeg hadde et pauseår imellom)

Februar 2006
Jeg har begynt å blogge. Jeg går på Kunsthøgskolen i Bergen, synes fortsatt det er spennende. Jeg bor i verdens verste kollektiv, på grunn av verdens verste utleier og verdens verste naboer og ikke verdens beste medbeboere, men. Men men. Jeg er flink til å gå og svømme tidlige morgener. Jeg liker Bergen.

Februar 2007
Jeg bor i Helsinki. Det er ikke kjempelett, jeg skjønner ikke språket, ikke systemet,  og blir litt frøset ut av klassen, sånn språkmessig. Og det er kaldt. Jeg bor på hybelhus i gokk. I februar prøvde jeg fortsatt å følge oppsettet som var laget for meg som utvekslingsstudent, men senere brøt jeg ut av det hele og gikk bananas på verkstedene på skolen. Da ble alt mye bedre.

Februar 2008
Jeg er tilbake i Bergen, går sisteåret på kunsthøyskolen. Det var et forferdelig år, jeg måtte stoppe og puste med munnen når jeg kom opp på Nygårdshøyden og kunne se skolen, jeg ville bare kaste opp. Men jeg klarte det. Eksamen og alt. Jeg hadde en professor som forlot klasserommet eller begynte å prate i telefonen eller sende tekstmeldinger når jeg hadde presentasjoner. Veldig demonstrativt. Veldig proft. Veldig tungt for meg.
Jeg og the Stig pleide å gå tur og særlig bort til en bru jeg ikke lengre husker hva heter for å se etter torsk og sjøstjerner. Vi gjorde mange fine bergensting.

Februar 2009
Jeg er arbeidsledig, men jobber egentlig med å bygge portefolio så jeg kan søke master på andre kusnthøyskoler, etter å ha trukket søknaden min på master på kunsthøyskolen i Bergen året før.
Bor i LEILIGHET MED THE STIG og det er så sinnsykt opptur etter kollektivet. Har ikke eget atelier enda, jobber hjemme. Jeg kommer ikke inn noensteder det året, og jeg husker ikke helt hvordan jeg løste det økonomisk, jeg jobbet nok veldig mye om somrene.

Februar 2010
Jeg bor fortsatt i leiligheten i Bergen, men har nå skaffet atelier, og har begynt å lage kjempefine ting. Akkurat i februar sender jeg inn opptaksprøvene til de skolene jeg vil gå på, og kommer inn på alt, men det vet jeg jo ikke da. Jeg jobber på verdens kaldeste atelier, hvilket ender i lungebetennelse, men det vet jeg heller ikke da, der jeg står i varmedress og jobber.

Februar 2011
Jeg har flyttet til Stockholm. Jeg bor høyt oppe i en blokk på toppen av en ås, rett ved skolen. Alt er nytt og fint og litt forvirrende. Skolen er byråkratisk. Klassen er fin. Stockholm er fint, men jeg er så mye på skolen at det har jeg ikke helt oppdaget enda.

Februar 2012
Han som leier ut den fine leiligheten på toppen av en ås, har fått utleieforbud uten å etterfølge det, den sniken, og plutselig må vi flytte i hui og hast. En nesten ukjent same stiller opp og hjelper til med flyttingen. Jeg er så takknemlig. Folket mitt. Vi flytter til en veldig stor leilighet på Söder og begynner vårt liv i lyx.
Pappa får seg facebook og terger på seg hvalfangstmotstandere.

Februar 2013
Vi har kjøpt leilighet. I Skarpnäck. Det er annerledes å kjøpe leilighet i Sverige enn hva det er i Norge. Den er fin, har lys, bråkete naboer men det kom til å ordne seg. Vi blir i Sverige fordi jeg har fått et sånt fantastisk atelje-stipend. Jeg begynner på det senere samme år og jeg husker lykken når jeg går opp trappene til det nye ateljeet, hver eneste dag i seks måneder.

Februar 2014
Jeg har atelier på WIP, jobber og styrer, og har diverse føljetonger med et forsikringsselskap som jeg hadde glemt at jeg hadde, for nå har jeg faktisk gått tilbake til samme forsikringsselskap...det var kanskje ikke så lurt innser jeg nå. Burde lest gammelblogging litt før.
Styrer også voldsomt med et blandebatteri.

Februar 2015
Jeg er veldig gravid og kan nesten ikke gå. Jeg blogger ikke om det. Jeg er vel mest i Kirkenes dette året. Det lages kunst, men det er vanskelig når man jobber med store skulpturer og ikke kan gå. Jeg involverer meg med nav pga foreldrepenger og herregud for et styr det ble. Fikk innvilget permisjon dagen før den var over, ble noen søvnløse netter. Men det er litt senere da. Veldig fornøyd med at babyen skal komme til våren. Gleder meg til vårtrilling i Stockholm.

Februar 2016
Vi er i Stockholm, men skal selge leiligheten. Nyter slutten på Stockholmstilværelsen, sørger litt også, men det er på tide å bli bofaste og ikke sprette sånn rundt når man har pådratt seg en sånn liten en.

Februar 2017.
Vi har flyttet hjem, vi har kjøpt hus, og 2. februar overtar vi nøklene. Vi har lett i ni måneder etter hus og er litt euforiske. Jeg har toromsateliér og jobber med tegning, som er nytt. Så dør pappa og det hele ramler litt i grus for meg.

Februar 2018.
Februar kommer kanskje for all fremtid til å være preget av at det er måneden pappa dør. Jeg går og stamper i sorgen fortsatt, har fått påfyll av kreft og rammekatastrofer, og det hele er ikke kjempelett.

Februar 2019
Februar 2019 er ganske likt februar 2018, men på sin måte går jo også alt fremover. Jendor er snart fire og en kraft i seg selv. Han snakker om sin nært forestående bursdag, han vil ha combined harvester kake. Hurra. Toromsateliéret har blitt et treromsateliér, men vi er hjemsøkt av skjeggkre i hele bygget.

Dette var lurt. Tror jeg tar en "atten år med april" også. "Syvogtyve år med september". Ho ho.

1 kommentar:

Rødhette sa...

Det var en fin oppsummering! Artig å følge deg gjennom alle årene på det viset. :)

plopp plopp plopp og en annen plopp

I dag har jeg brukt alt for mye av dagen på å få kjøpt bobleplast. Det lyktes meg ei.  Først prøvde jeg hos KEM, Kunstnernes eget materialut...