Felles eiendom

For ikke så mange år siden arvet jeg og søstra mi tre hytter. Jeg tok en, hun tok de to andre, og solgte en av dem.
Jeg syntes det var en grei ordning- hun tok jobben med salget, hun fikk pengene.
Og siden det har jeg fått regning på eiendomsskatten på den hytta. Først syntes søstra mi det var helt greit, for jeg kunne jo bare gi kjøperen regningen i hånda, vi jobber i samme bygg, men jeg ville ikke ha noe med det å gjøre, og ba kjøper/selger ordne opp i det.
Problemet er at kartverket, kommunen og eeeeeeeeh... den tredje instansen....har forskjellige gårds- og bonummer på eiendommene, så det er et salig rot. En stund eide kjøperen søkenbarnet mitt si hytte. Søskenbarnet mitt eide en stein bak sløyebenken.
Men til slutt fikk de orden på det. Og det var til slutt, for det var utrolig mye fram og tilbake og overraskende regninger i overraskede mennesker postkasser.

Så kommer tvisten: jeg har sånn avtalegiro for de kommunale avgiftene. Kommunen trekker den summen de skal ha, rett av konto. Nå viser det seg at de også trekker de kommunale avgiftene for ALLE hyttene kjøperen av søstra mi si hytte eier. Fra min konto, altså.
Og det har de gjort siden februar.
Jeg har ikke oppdaget det, fordi jeg jo regner med at det bare er kommunale avgifter til eiendommer jeg eier, som trekkes derfra, og her ikke dobbeltsjekket dette, og kjøper har ikke oppdaget det- for hun betaler også de kommunale avgiftene på sine eiendommer.

Jepp.


2 kommentarer:

underveis sa...

Høres ut som en kjempeeffektiv kommune! De har nok noen tips å gi til andre kommuner som strever med økonomien.

frk. Figenschou sa...

Ja, dette er jo løsningen på mange problemer.

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...