Nå: å bo

Vi har hatt litt problemer med huset. Det er en av de der vindkastene med motstand som jeg ikke vet om jeg ville ha taklet bedre om ikke livet hadde bydd på så mye annet på motstandsfronten de siste årene.
Iallfall viser det seg at huset ikke er isolert, til tross for at "det er totalrenovert", og at det ikke er drenert heller, til tross for at det er "drenert i 1996". Og jeg ble så enormt motløs og lei og følte at livet bare ga oss motstand. Unnskyld, alle sultofre og samvittighetsfanger, jeg vet, jeg vet. Jeg vet.
Så har vi jo eierskifteforsikring, men når det ikke står spesifisert at "DETTE HUSET, BELIGGENDE I FINNMARK, ER FAKTISK ISOLERT!!!" i taksten, så kan man heller ikke forvente seg at det er isolert til tross for at det oppgis at det er lave fyringsutgifter. (Hvilket det såklart ikke er, ettersom huset ikke er isolert.) "Totalrenovert" betyr ingenting. Null og niks kan man forvente seg av en sånn påstand. Det man derimot kan forvente seg er ganske mange utgifter for å ordne opp i innetemperatur 15 grader.

Og ganske mange penger for å finne ut om det overhodet er drenert.
I morrest kom det en gravemaskin, og det tror jeg er det fineste Jendor noen gang har opplevd, og kjørte fram til veggen, kjørte litt rundt huset vårt, og begynte å grave. Den byttet grabber og holdt på. Rett utfor vinduet på VÅR eiendom. Vi måtte kle på ytterdress og lue stående i en lenestol mens ingenting gikk oss forbi.

Om det for eksempel viser seg at det er keramiske rør, er det mye som tyder på at det ikke er drenert i -96, som påstått, og det skal gravemaskinen finne ut av. Knotteplast langs murene er det ikke.
Men fun fact: ettersom det ikke er noe krav til at drenering utføres av fagfolk, er det heller ikke noe krav til hvordan en drenering utføres. Man kan gå ut en lille julaften og krafse litt under trappa med en gaffel, og er det da drenert? Se, det er advokatmat.
Man burde også straks og med det samme man ante noe til saltutslag i kjelleren ha innsett at det betyr at det ikke er drenert, det burde sagt PLING i hjernen, og man burde deretter tatt kontakt med forsikringsselskapet sitt. Ikke begynt å ane etterhvert, men innsett kontant! Nå blir det advokatmat!

Planen var å ta bilder av rørene når gravemaskinen fant dem, for å få stadfestet og dokumentert overfor forsikringsselskapene når de egenlig er fra. Det er bare det at nå er han ferdig med den ene siden av huset, og der er ingen rør. Da er det vanskeligere å tidsfeste. Men dreneringsrør er tross alt noe som forventes når man sier "drenert", så vi får se, finnes de ikke så taler det kanskje for at påstanden "drenert i -96" ikke var korrekt, selv om noen var ute med en gaffel under trappa. Man skal ikke ha for høye forhåpninger. Men det kan jo også bli vanskelig å bevise at man var ute den der lille julaften i -96 og krafset under trappa med en gaffel, om man overhodet ikke la igjen noen spor etter seg. Såh.

Jeg ser for meg at dette blir enda en av de der føljetongene der jeg ikke blir helt fornøyd med utfallet, men jeg setter pris på alle kryssede fingre, så det er sagt.


3 kommentarer:

Rødhette sa...

Herremin, alt dere skal få i fanget! Håper denne dritten ordner seg i deres favør fortere enn svint!

frk. Figenschou sa...

Takk for det. Nå er det jo ikke meningen at dette skal bli nedoverbloggen.no. Og mange ville nok heller har litt problemer med drenering og isolasjon en det livet de fikk. Jeg kommer sterkere tilbake med mer fjas straks. På en blogg nær deg!

Rødhette sa...

Det er sjeldent noe poeng i å sammenligne seg med andre i å ha det verst. Det er ALLTID noen som har det verre. Selv den personen i verden som har det aller verst, kan finne noe hos noen andre som de synes er verre. Det er et spørsmål om perspektiv og definisjon.

Når det er sagt, synes jeg det er hyggelig å lese om andre folks hverdagsliv, både opp- og nedturer. Det er jo slik livet er, og i perioder får man vel mange i fanget av livets sitroner. Skriv om det du har på hjertet, du. :)

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...