-> blomsterkasse


Ja! Så det som skjedde i går var at jeg gikk på jobb og så gikk strømmen! I hele sentrum og den hadde ikke tenkt å komme tilbake så da gikk jeg hjem. Som jo var det jeg hadde ønsket meg av den dagen. Og så skulle jeg jo fikse litt greier men jeg hadde ikke noe kappsag for jeg pleier å bruke mamma sin og den pleier å stå hos onkel og han skulle ut og fiske og glemte å sette fram kappsaga før han dro. Trodde jeg. Men så dukket han opp her på trappa med kappsaga i morrest og hadde ikke kommet seg på fiske enda og da var det helt soleklart hvem som skulle unne seg en fridag med blomsterkassebygging, og det var meg. 

Og så vet vi jo alle hva som skjer når jeg tar meg en fridag, og det er enten a) barnet blir syk eller b)jeg blir syk, og denne gangen var det a) barnet. Og før noen tenker For en luring, så vet jo ikke Jendor når jeg har tenkt å ta fri. Det er bare tilfeldighetene. Eller, en opphopning av tilfeldigheter.
Men denne gangen tok the Stig seg av det hele, så de var inne og gjorde syketing, og jeg var ute og bygede blomsterkasse. 
Jeg har jo aldri noe plan eller tegning. Jeg tar det litt steg for steg og improviserer meg i mål, jeg vet ikke helt hvorfor det alltid blir sånn, men jeg liker å tenke på den måten. Denne gangen var det to vinduer som skulle passe som lokk og så ble den så lang som de lengste plankene mine. Den er laget av plank fra den gamle verandaen. Jeg synes det er så enormt tilfredsstillende og slippe å kaste ting. Trekke ut skruer og lagre under presenning. Og så er det enda bedre å faktisk få bruke plankene, se plankebunken minke, kvitte seg med alt det oppsamlede.

Jeg vil vel ikke påstå at det ble en helt fantastisk blomsterkasse. Den ble vanlig. Ganske stor. Det var vinduene som bestemte det. Men til våren skal jeg male den. Da blir den bedre. 
Og jeg har fått vært ute en hel dag i byggemodus. 

Ingen kommentarer:

Avlistet

Jeg sitter og venter på et teams-møte. Som betyr at jeg har gått tidlig hjem fra ateliéret. Og det betyr at når jeg er ferdig på jobb er jeg...