Den årlige årskavalkaden!

Det var noe med at denne burde komme enten i desember eller januar, men nå er det også et år siden sist vi var på samme sted i kalenderen, så jeg tar det nå, 

September 2020-september 2021:

September:
Det var en ganske innholdsrik måned. Jeg fikk plaketten til pappas gravstein.  
Og vi malte huset. Plank for plank, liggende på bakken, som snekkeren senere skulle sette opp på huset, MYE senere viste det seg, for han var skikkelig god til å bli et halvt års tid forsinket.
Fruen fra havet ble begravet. Og jeg måtte sprengjobbe for å levere kunstverk til en utstilling for å fylle opp der noen andre leverte under pari. Og så var jeg forkjølet. Og så fikk vi endelig medhold fra finansklagenemda, ja, vi VAR blitt lurt på huskjøpet og det måtte det bare bli en slutt på og her er penger fra motparten, motparten er teit, vi er helt enige.

Oktober
Jeg selger en hagle og knekker brillene og småfuglene begynner å dra all isolasjonen ut av huset, siden vi hadde blåseisolert i tide til da snekkeren skulle komme, men ikke til da han faktisk kom.
Jeg slipper bomben om at jeg skal stille ut på Nasjonalmuseet, som strengt tatt ikke var en bombe mer, mer som en bobleplastplopp.

November
Åh. Jeg strater bloggprosjektet Klærne ut av skapet! der jeg hver dag har på meg klær jeg aldri bruker og tar bilder og legger ut. Det var sinnsykt utfor komfortsonen, det.
Jeg er syk igjen og går i nok en begravelse. Pappaen til the Stig denne gangen.

Desember
Jeg er syk enda en gang og hører på familien og går til legen fordi det er fjortende gang det året og legen synes jeg er skikkelig teit, men jeg blir sendt til ørenesehalsOG HODE og er ikke så teit likevel, det blir bedre, og jeg og Jendor perler julepynt til den store sølvmedalje, og jeg og the Stig får opp kjøkkenvifta som ramla ned i hva var det, mai? Jendor sover på et tidspunkt til ti over ni. Det ble med den ene gangen da.

Januar
Jeg driver visst fortsatt og selger en hagle så det at det ble gjort i oktober var løgn.
jeg begynner å jobbe på Malmklang og det er en sinnsykt produktiv periode. Og så gjør jeg ferdig et koftebelte og det var egentlig en milepæl for fii faaan det hadde jeg vevd på lenge.
Snekkeren dukker endelig opp og det viser seg at det ikke er så rart at vi har en innetemperatur på tretten grader for noen har sett en annen vei og nyst fjorten ganger og vært veldig tissatrengt og ikke funnet brillene sine da vinduene ble satt inn på nittitallet.
 
Februar
Jeg får et veldig artig stipend og i forbindelse med det får jeg sjokolade og kaffe og kort i posten av de som delte utstipendet og det var en sann fryd. 
The Twig og jeg går på en kunstutstilling i Lokstallen og han vil se den tre ganger i løpet av to dager så det gjør vi.
Jeg selger en helvettes masse kunstverk. Ja det gjør jeg.

Mars
Jeg begynner å sy, sånn VANLIGE ikkesamiske ting, og til min overraskelse er overdel lettere enn folkedrakt. Det var en glede. Og så leverer jeg symaskinen inn på reparasjon og der er den enda faktisk.
Og så begynner jeg å få skikkelig nok av korona.

April
Bursdagsfestivalmåneden! Vi hadde bursdag alle sammen, som vanlig. Eller én mindre siden han døde da så det er litt rart.
Men vi andre tok en til. I år sammenfalt det delvis med en vannlekkasje på kjøkkenet, det var ikke bare morsomt. Men vi fikk gitt vekk alle vinduene etter renoveringen av huset, det var helt supert.

Mai
Jeg brukte store deler av denne måneden på å få tak i en lasso som fauk rundt hos Postnord og ble borte og dukket opp. Og så prøver jeg å få avgårde en forsendelse med NorLines som prøver å slå opp med meg.

Juni
Jeg åpner en utstilling der på Malmklang, og så setter jeg opp et drivhus og så blir jeg syk.

Juli
Og så er jeg syk deler av juli mens peonen min blomstrer og det synes jeg er ufint av den. Vi bygger trehytte. Og ligger litt i hengekøye
 
August
Ja, det va vel nesten i går, det burde jeg egentlig huske uten å slå opp, var vi ikke muligens på ferie i Oslo og gikk på museer og reptilparker? Jeg driver og pakker meg ned av Malmklang, det viser seg å være unødvendig. Og jeg blir fullvaksinert.
Jendor begynner på skolen.

September
Det ER nå. 
Jeg venter fortsatt på den der symaskinen. Og på at snekkeren skal gjøre seg helt ferdig.
Jeg rakk ikke det jeg skulle få gjort i løpet av sommeren, hvorfor er det aldri sånn at man ikke rekker det man skal gjøre i løpet av vinteren? Det er alltid sommeren det blir styr med.
Vi fisker iallefall ganske mye sei og jeg har nok å gjøre. Og snart er det oktober. Igjen.

Ingen kommentarer:

Avlistet

Jeg sitter og venter på et teams-møte. Som betyr at jeg har gått tidlig hjem fra ateliéret. Og det betyr at når jeg er ferdig på jobb er jeg...