Der får man

Det som har skjedd etter at jeg forfattet det inlegget om hvor fantastisk et menneske jeg er, som snakker vennlig til både telefonselgere og andre på b-laget, er at noen har brukt nummeret mitt til spoofing.
Spoofing er når noen fra for eksempel Bangalore ringer for å svindle fra deg alle pengene dine, men det ser ut som de ringer fra et norsk nummer tilhørende en lite kjent og helt usvindlende billedkunstner. 
Nå tror jeg ikke at det sitter noen i Naypal og leser norske bloggposter om hjertensgodhet ved hjelp av Google translate og deretter trykker på spoofingknappen sin mens de knegger ondt, men det var nå en typisk tilfeldighet også da. 
Grunnen til at jeg vet det er at det, er at veldig mange mennesker ringer meg og lurer på hva jeg ville. Det er alle de som ikke rakk telefonen.
Det er faktisk ganske koselig. Hehe. For jeg forklarer greia og ber om unnskydning for bryderiet og alle skjønner jo at det ikke er MIN skyld og er veldig trivelige, og så får jeg snakke med masse mennesker som jeg aldri skal snakke med igjen og jeg trenger ikke å få dem til verken å konstruere bærerigger eller reparere symaskiner eller flytte stillaser. Det er så ukomplisert.

Jeg spurte internettet litt til råds om hva man skal gjøre når ens nummer brukes til spoofing, og da sto det overalt KONTAKT LEVERANDØREN DIN så det gjorde meg, men leverandøren sa at det var ikke så mye jeg fikk gjort med det. Nå hadde jo jeg tenkt at det var de som skulle gjøre noe med det, men enn så lenge er det ikke veldig plagsomt å være bitcoinselger så det får være greit. Eller kanskje jeg ringer fra Microsoft, det får jeg jo faktsik aldri vite. Det er faktisk forbausende mange som ringer opp igjen når de ikke rekker å svare, det gjør aldri jeg. Jeg tar stort sett telefonen da, for jeg er jo selvstendig nærinsdrivende ENK i internasjonalt format, men om jeg ikek rekker å ta den og jeg sjekker nummeret og jeg ikke skjønner hvem det er ringer jeg ikke opp. Det er det derimot mange som gjør, men de kanskje også jobber i en bransje der det er naturlig.
 
Og foreløpig er det ingen som kjefter, det bare ringer litt ofte.
Jeg håper imidlertid de der i Bangalore snart velger seg et annet nummer sånn at det ikke utarter.
Det er jo tross alt MITT nummer.

1 kommentar:

HH sa...

Uff, ikkje kejkt, men skjønar at du treffer hyggelege folk - og så blei det også ein til kjekk bloggpost. :-)

Bra

Det ble en veldig fin tur til Oslo. Det visste vi jo. Det var jo det som var planen. Og Oslo hadde vår og småsko og finvær og det trenger ma...