Å skape soner for bevegelse

Jeg har vært i Oslo. Min mor&stefar har en leilighet der, og den skal de ikke ha mer, for de skal ha den over gangen istedet, og så har jeg vært der og hjulpet til med å få den nåværende klar til fotografering og salg.
Dette ble bestemt av min onkel, da vi alle satt på min mors kjøkken her i Kirkenes og hun kom slepende på et par gardiner hun skulle ha under visningen, ettersom megleren hadde sagt at hennes primære målgruppe var "finansmenn i tredveårene". Kremgule, storblomstrede.
"Æ trur det e bæst at ho Silje kommer til dæ i Oslo." Sa onkel. Så ble det sånn.

Min primære oppgave har egentlig vært å tømme. Mamma har helt super stil, så det har ikke vært noen omveltende grep, men det er en ganske liten og veldig møblert leilighet. På verandaen var det for eksempel to kurvstoler, fire kaféstoler, tre bord og en sofa. Og en lenestol til som sto sammenslått. Og plantene og solcellebelysningen. Så jeg har pekt på alt som må fjernes, og flyttet på ting. Hver gang jeg har fjernet et møbel kommer mamma puff-puff-puff over gulvet med ett eller annet annet møbel for å fylle tomrommet.
"Ja, men nu blei det veldig tomt her" har hun sagt kanskje 43 ganger. Eller, "Nu blei det mye lunere!" når hun har fått presset ned noe i det nyoppståtte tomrommet. En flate der man kan se for seg at man kan sette fra seg noe? Gud forby! Den må fylles!
Knut stefar skjønte ikke helt hvorfor de egentlig skulle flytte til en større leilighet, det viste seg jo å være ganske god plass i den de hadde?
Men det skal de jo sånn at jeg får eget rom når jeg kommer på besøk!
Til slutt ble vi ferdige. Og ganske enige. Da jeg var gått og fotografen kom, fjernet han fler ting, som jeg tror var bra, og min mor også, for nå hadde hun skjønt greia. Jeg har ikke sett bildene, men så mye som jeg og mamma har styra kan de jo ikke bli noe annet enn bra.
Det er bra man har en femårig, tittelgivende utdannelse innen arkitektur. Til slikt bruk.


Ingen kommentarer:

Avlistet

Jeg sitter og venter på et teams-møte. Som betyr at jeg har gått tidlig hjem fra ateliéret. Og det betyr at når jeg er ferdig på jobb er jeg...