Hagen. Show and tell i sone H8

Jeg måtte nesten le av at det var to stk som hadde trykket på fåsebilderknappen etter hageinnlegget, for det er virkelig ikke mye å se.
Nå skulle jeg egentlig vært ute i hagen med mann og barn, men det var så vanskelig å få barn ut i hagen at da det endelig var oppnådd, var alt jeg hadde av kristuslignende egenskaper brukt opp, og jeg var like sur som barn hadde vært i starten av denne prossessen, og måtte bare gå inn.
Er like sur. Satan. Fireåringer altså. De kan ta seg en bolle!

Nå sitter the Twig og the Stig i bilen og tester blinklys og vindusviskere, mens jeg er inne og henfaller til internett. Så da skal dere få være med på en estetisk nytelsesreise. Hagen min!

Her skulle grønnkålen stå. Men nå som vi skal drenere vet jeg ei hva det blir til. Marianøkleblom oh noen små blå greier.

Disse er veldig fine. Lukter godt når man luker blandt dem gjør det og.

Bed. Aner ikke hva som er hva i dette bedet. Fjerner gress, løvetann og syregress. Og bjørk. Resten får bli. Det blomstrer her gjennom hele barmarkssesongen, det synes jeg er fint.

Dette er jeg ganske sikker på må være en tulipan! Vi satt vel ca 20 løker. Det er denne og kanskje fire til som kommer opp. Sier meg ganske fornøyd med det.

Dette er et bed. Det var mye gulere før, nå har jeg begrenset marianøkleblommen til den man kan se her. Nå driver jeg med selvbedrag. Hele bedet er fortsatt fult, det er bare akkurat blomsten som er borte.

Bringebær! -Busker. Ble vel ett bær i fjor. Skal klippe grener i år.

Denne ripsbusken hang utfor en skrent. Derav formen. Får se hvordan den trives her.

Here be thyme... som faktisk overlever i sone H8, det var jo en gledelig overraskelse. Jeg vil ikke akkurat kalle den frodig, da.

Trodde dette var plen, jeg, men det er visst bed.


Rabarbra. Den bakerste på bildet ble flyttet ut av komposten og en nyperose, og satt her. Håper den kommer seg.

Dette er jeg ganske sikker på er påskeliljene. Ikke lenge til påske nå, bare en måned kanskje.

Etter at bildet ble tatt ryddet jeg dette bedet for ugress.
Det lå en haug med steiner på plenen da vi flytta hit, jeg lagde steinbed. Nå som det skal dreneres er det en sjanse å få dem vekk, da. Men jeg er litt usikker. Det kan jo bli fint med steinbed en gang. Men det ligger ikke akkurat i solen. Det er knappest vits å sette noen frø her, men ferdigkjøpte planter fra hagesenteret hender det jeg presser ned her...

Jepp!

Det er en nyperosebusk en plass også, og egentlig en ganske fin sørvendt vegg, men den er rett mot trafikken så den ser jeg liksom ikke som et alternativ. Ferdig med anleggsmaskiner og sånt, sier jeg så blir det orden og styr på det hele.
Kanskje ikke på bedet da, det er meg et mysterium.

Nå skal jeg gå ut til de mine og ikke være så sur.


2 kommentarer:

underveis sa...

Du - klipp fjorårets bringebærgrener - ikke de som vokser opp i år. Fjorårets skal i utgangspunktet gi deg bær i år... mens årets skudd må få stå til neste år så du kan håpe på bær da... Lykke til :-)

frk. Figenschou sa...

Ja, jeg bare vet ikke hva som er fjorårets bringebærgrener! Så jeg fikk tips om å klippe dem som ikke ga bær i år, til høsten.
Meeeeeen hvis de gir bær til neste år....dette ble komplisert.

Avlistet

Jeg sitter og venter på et teams-møte. Som betyr at jeg har gått tidlig hjem fra ateliéret. Og det betyr at når jeg er ferdig på jobb er jeg...