Jentesur

Jeg er så sinnsykt sliten og TRØTT for tiden, i går la jeg meg kvart over ni og det var ikke engang spesielt tidlig. Jeg sovna med en gang i motsetning til etter den ellers vanlige sånn ca en time senere, og jeg sovna så fort at jeg ikke rakk å flytte armene, så i natt våkna jeg av at det verket i hender og armer for det lå noe hardt og tungt oppå dem og det var meg.
Jeg vet ikke hvorfor jeg er så trøtt nå, livet er jo ganske vanlig, altså på den generelt vanlige måten, ikke på den der enda-en-krise-måten som har vært vanlig de siste årene, men vanlig-vanlig. Heia vanlig! Mer vanlig!
Jeg tror kanskje det er snekkerne.
Jeg er jo ikke et sånt menneske som får energi av å være sammen med andre. Jeg liker å være sammen med andre, jeg er ofte sammen med andre mennesker, men jeg blir helt drenert av det og når det er på sitt verste sovner jeg av etter å ha vært på butikken. Så det å slippe folk inn i huset som skal spise nudler og drikke redbull til frokost ved kjøkkenboret ditt klokken syv, det tar nok på, selv om de menneskene er veldig hyggelige. Jeg synes ikke det er spesielt slitsomt når det skjer. Jeg ler av ting de sier. Eller som i dag, sier HVA! når den ene snekkeren spør om Jendor var jentesur i morrest. Jendor var ikke engang sur, han var trøtt og trengte å sitte litt på fanget og snakke om planer han hadde for en ubåt som skulle gå på skinner og ha en gripeklo, men om han hadde vært sur---JENTESUR?!?
Jeg måtte si HVA! men jeg måtte også le. Og si at det får du altså fanden meg ikke lov å si, jentesur?!
Så måtte jeg fundere litt på hva guttesur var, jeg tror det er når man blir sur over noe som absolutt ikke går å gjøre noe med, men likevel legger masse energi på å elte rundt på det. Og jeg skjønner jo hva jentesur er. Men jeg vil ikke at Jendor skal ha det i sin begrepsverden. Ikke jentesur, og ikke guttesur. Eller vet dere, han må gjerne ha det i sin begrepsverden, men ikke i sitt vokabular. Fordi det er alltid jentesur som vinner mark og vi trenger ikke flere begrep som rakker ned på kvinners følelsesliv.

Vi trenger søvn. Og et ferdigsnekret hus, det er det vi gjør. Og muligens også en lang fin kjole i ull.

Ingen kommentarer:

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...