Ståkkålm beibi

Nå er vi ankommet, litt flyforsinket, men forsinkelser er et mindre problem når man ikke skal forsøke å nå andre fly med det flyet som ble forsinket, så vi bare spiste en baguette til og ventet. 

Det er litt som å være hjemme igjen, med hele familien, en alternativ virkelighet som ikke ble noe av men som ikke er helt usannsynlig heller. Vi peker og forklarer til Jendor, peker på bygg eldre enn hele Kirkenes og steder vi har bodd og forteller om folk vi har kjent og hva de gjorde der, og trær og kanaler og slott og vanntårn og Jendor er helt over seg men over SE! MAMMA! EN SVARTBAK! ÅI MAMMA KOM OG SE, EI DØ HUMLA! SE EI FJÆR Å DÅKKER MÅ KOMME, VI HAR EN STUBBE UTFOR HUSET! så han er imponert men ikke så interessert i vår versjon av Stockholm for å si det sånn. Mer av den, skal vi si, versjonen en åtteårig same ser. 

Vi bor i et hus fra 1670 (MED ET EPLETRE UTENFOR) og her bor også ganske mange maur, aner ikke om de er urbefolningen, eller fra noe etter 1670, men de kryper inn gjennom veggene og dekker soveromsgulvet der vi sover på gulvet. Der vi sover på gulvet i puljer, det er to senger og en madrass på gulvet, egentlig skal Jendor sove på madrassen men han våkner alltid og kryper opp i en av sengene, der det jo allerede sover et menneske, og sengene er bare 80 cm brede, så det opprinnelige mennesket står da ofte opp og legger seg i det som er ledig, så går det en stund og så finner Jendor ut at han er alene i en seng og finner en seng på 80 cm der det allerede ligger et menneske og legger seg der, evt er vi nå tilbake på madrassen på gulvet, dette mennesket står da opp etter en stund og finner den tomme sengen, og sånn får alle i løpet av natten sovet minst én gang i hver seng. Denne senge-mikadoen er ikke helt ideell og jeg er ganske støl i dag, men jeg tror faktisk også det er fordi jeg jo har dårlige knær og avogtil er det vanskelig å komme seg opp trapper. Da tar man gelenderet til hjelp og jeg tror jeg har hjulpet meg ganske mye i går for jeg kjenner det i armene. Evt har noen ligget på dem. Evt blanding. 

I dag skal vi rundt og se litt, de voksne på minner og ting vi har sett før, den yngste på pinner og stein. Det blir bra.


Ingen kommentarer:

Blogger videre! Uten overskrift!

Om kvelden når jeg legger meg, begynner jeg å lage en liste over det jeg skal gjøre på jobb neste dag. Det høres kanskje lurt ut, men er str...