Ferie. Ferie, ferie ferie ferie.

Nei, jeg skal ikke på ferie. Snarere tvert derimot. Men jeg har sånn utrolig feriespreng. Jeg MÅ på ferie! Jeg må spasere rundt i småsko! Jeg må ha hotellfrokost! Jeg må...jeg må ha feriestemning!
Men jeg er jo ikke dum heller, jeg har jo en utrolig dårlig feriestatistikk etthvert. Så jeg skal holde meg hjemme. Ingen fare.


Da jeg var yngre var vi på ferie i Hellas. (det var før jeg begynte å bli uheldig med feriene mine så det var fint og begivenhetsløst). Søstra mi strødde virkelig om seg med begrepet "men de e viktig at æ får en god ferie!" Hun var vel kanskje fem på det tidspunktet. Hver gang hun ville ha noe på sin måte sa hun opprørt "Men det e viktig at æ får en god ferie!" Vi har et bilde av henne der hun sitter med en is i hver hånd. Den ene har akkurat vært min, men det var viktig at hun fikk en god ferie. Hun ser triumferende ut. Jeg tror hun hadde en god ferie.

Stefaren min har adoptert dette uttrykket. Nå har vi ikke vært på så veldig mange ferier sammen men det er utrolig artig når han sier det. Søstra mi har slutta å bruke det selv, hun har vel fått høre det så mange ganger at det ikke engang funker ironisk. Ja, og så er hun jo ikke fem år gammel lengre. Det er jo ikke stefaren min heller, forsåvidt. Det er kanskje derfor det er så artig når han sier det.

Da jeg var liten var vi ofte på ferie sånn i Piteå og sånn. Pite havsbad freksempl. Nordpå for de fleste andre, sørpå for oss. Og det var så fascinerende, eller kanskje det rett og slett var eksotisk, å være på en plass der de tok sommeren for gitt. Der sommer var normaltilstand i barmarksperioden.
Altså, prøv å forstå hvordan det er for en syvåring, som forbinder sommer med det å innimellom gå uten jakke ute, å oppleve at folk går i shorts en hel sommer. Og finner det helt naturlig.
Når man selv kommer fra et sted der "vintervotter" er et begrep. For å skille dem fra litt tynnere sommervotter.
Altså, jeg synes fortsatt det er spesielt. For meg vil shortsvær alltid være unntakstilstand og noe som må behandles med forsiktighet og respekt.


Nu vel. Foreløpig er det helt vanlig fullvinter. Men om bare et par måneder er det vel på tide å dra fram overgangsjakka og begynne den perioden der man daglig vurderer om man skal ha longs på seg. Til vinteren kommer tilbake og man slipper den funderingen.

Ingen kommentarer:

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...