Rydde opp og ned

I natt, eller i morrest kanskje, jeg fikk sove lenge, jeg får ofte sove lenge nå for tiden, drømte jeg om pappa. Jeg var og ryddet i huset. Han var med, viste meg ting, ga meg kvitteringer på et kamera som var kjøpt i 1983. Gjorde meg oppmerksom på hva som var viktig. Det var mye bilder.  To salatslynger som var mine. En safe. Og et fly som var blitt brukt til å ta noen flyfoto han hadde bestilt, komplett med en død flyger i. Jeg tenkte at dette kan da umulig være mitt ansvar. Vi gikk rundt i huset. Det var litt skummelt fordi han var død, men samtidig ikke fordi det var jo pappa.
Så så vi litt på tv. Det var veldig koselig. Det sa jeg høyt. Dette var veldig koselig pappa.

I dag har vi vært litt her og der og hentet ting. Flyttekartonger vi pakket for årevis siden og som det aldri var meningen skulle forbli nedpakket så lenge. Mye bøker. Vi har bibliotek i huset vårt, har jeg sagt det? Vi driver og fyller det. Åh, det er så fint å hilse på gamle bøker. Jeg vil lese alle på nytt. Samtidig skjønner vi at det må være flere bøker en plass, fordi vi savner noen.
Men alle de som er her. Det gjør meg oppriktig glad å pakke opp bøker og plassere dem i hyllene. Der var den ja. Denne hadde jeg glemt.

Og noen gamle klær i str. veldig ungdommelig og pre-gravid. XS. Om enda ti år kommer jeg kanskje til å innse at jeg aldri kommer til å passe dem igjen, med mindre jeg pådrar meg en alvorlig basselusk over lang tid. Og da kaster jeg dem. Etter den innsikten. I mellomtiden skal jeg lagre dem i en pappeske, for det kan jo være lurt å ha klær også i mindre størrelser, i tilfelle man blir tynn?

Vi skal nok drive og tømme pappesker i lang tid fremover. Når vi er ferdige med det, har vi oversikt. Da kommer vi til å pakke enkelte ting ned igjen, og gi dem bort eller kaste dem. Vi har for eksempel fire salatslynger. For eksempel. Og to skuffer med sleiver og sånt. Det er bare å fortsette å fylle huset.
Sånn at man kan få tømt det litt. Engang i 2030.

Ingen kommentarer:

Avlistet

Jeg sitter og venter på et teams-møte. Som betyr at jeg har gått tidlig hjem fra ateliéret. Og det betyr at når jeg er ferdig på jobb er jeg...