Du skal ikke skyte bjørnen på pelsen før du har gjort det administrative arbeidet

Jeg jobber i det administrative feltet i dag. 
Det vil si, jeg har en gryte med myrull på kok borte på kjøkkenet så det er vel vekselbruk.
Jeg vil si at jeg har blitt truffet bra av diverse koronatiltak. Jeg har fått et stipend som kommer med kaffe og sjokolade, og jeg har solgt verk tilsvarende en årslånn for meg, (en halv for deg, altså) og nå driver jeg og skriver kontrakter for salg. Det går laaaaangsomt. Det går ganske kjapt fra min side, men når man må vente i ukesvis på svar fra den andre parten så tar det jo...ukesvis. 
Jeg driver også og dealer med en litt kjappere kjøper (statlig myndighet) i Sverige, og da er det jo fra begge sider en forventning om at man gjør det som man alltid har gjort det, enkelt og greit, men dette er jo ikke likt i Norge og Sverige, så man må finne ut av det før man skriver under og skriver på.
For eksempel er det ikke MVA på norske kunstverk. Men hadde svenskene noen gang hørt om den norske kunstavgiften? Og ble jeg litt usikker på om de egentlig skulle betale den? Og kunne de på kontoret til kunstavgiften gi et enkelt og klart svar? Og da svaret på alt dette var nei ble det litt tøvete her.
I tillegg vil svenskene ha alle regninger på efaktura, som jeg husker var et MARERITT å få til da jeg bodde i Sverige, og efaktura der er ikke helt det samme som her, så de forventer det fra privatpersoner også, men nå bor jeg jo i Norge og må legge om driftsformen, opprette avtale med banken og investere i et e-hotell for én enkelt faktura så nå driver vi og sjekker om det ikke er mulig å lempe litt på kravet.
Og frakt. Sukk, frakt. Live life in the Gokk.

Når det gjelder nordmennene så ligger problemet i at de nettopp har lånt verket de vil kjøpe. Jeg rakk å få det tilbake,  så ville de kjøpe det, og da jeg skulle telle deler for kontraktens del var ikke alle pinnene der. Så nå er spørsmålet hva vi skal gjøre med den pinnen som mangler, den er ukarakteristisk spesifikk i lengden, så jeg har sagt at de kan lage en ny, men de er mer sånn HVOR ER PINNEN! tror jeg. 
Greia er at da jeg stilte ut verket, ble pinnen skåret til på plass, så jeg tenker at da de sendte det tilbake så tenkte noen at ja dette er VÅR pinne, den får hun ikke med. Som var litt ugenerøst, men når har de jo kjøpt verket så jeg kan ikke sitte og mumle snålinger heller. 
Artig ord. Noen steder betyr det gjerrig, neon steder betyr det søt, andre steder rar. Jeg tenkte i den første betydningen.
Men de har ingen spørsmål om verken frakt eller kunstavgift.

Når dette kommer i havn, skal jeg a) betale kunstavgiften b) skru opp forskuddskatten og c) spise kake.
Jeg prøver å bli litt flinkere på c) i alle varianter. Man feirer generelt for lite i dette feltet. Kanskje fordi det alltid er så langt fra man roper hurra til man har en avtale i havn. 
Men c). Husk c).

2 kommentarer:

Lillesøsters dagbok sa...

Du skriver så bra og underholdende! *humre*

frk. Figenschou sa...

det var da fryktelig hyggelig sagt!

plopp plopp plopp og en annen plopp

I dag har jeg brukt alt for mye av dagen på å få kjøpt bobleplast. Det lyktes meg ei.  Først prøvde jeg hos KEM, Kunstnernes eget materialut...